TikTok krizi büyüyor! O ülkeden de hamle geldi

TikTok krizi büyüyor! O ülkeden de hamle geldi
Dünya çapınca güvenlik ve mahremiyet ihlali olarak gören ülkeler, sosyal bir platform olan TikTok uygulamasını ülkelerinde bir bir yasak getirdi. Benzer bir hamlede Yeni Zelanda'dan geldi.

TikTok, birçok ülke ve vatandaşlarca sert bir şekilde eleştiriliyor. ABD hükümeti TikTok''un Çin''e veri aktardığını ve ulusal güvenlik sorunlarına yol açtığını ileri sürerek, TikTok''un kamu kurumlarında kullanılan akıllı telefonlara yüklenmesini yasaklamıştı.  Bu hamle AB, ABD, İngiltere ve Kanada''dan sonra benzer bir hamle Yeni Zelanda''dan geldi.

İngiltere''nin ardından Yeni Zelanda da TikTok uygulamasının kullanılmasıyla ilgili yasak kararı getirdi. Ay sonu yürürlüğe girecek yasak milletvekili ve parlamento çalışanlarını kapsıyor.

Çinli sosyal medya platformu TikTok''un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler giderek artıyor. Çin merkezli ByteDance şirketine ait TikTok''a bir yasak da Yeni Zelanda’dan geldi. Yeni Zelandalı milletvekillerinin ve parlamentodaki diğer görevlilerin kullandığı devlete ait telefonlarda TikTok uygulamasının kullanılmasına güvenlik gerekçesi nedeniyle yasak getirildiği duyuruldu.

AY SONU YASALAŞACAK

Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek yasağın, ABD ve İngiltere''deki gibi tüm hükümet çalışanları için değil, sadece parlamento binasındaki yaklaşık 500 kişi için geçerli olacağı vurgulandı. Parlamento Hizmetleri Başkanı Rafael Gonzalez-Montero, kararın hükümetin siber güvenlik uzmanlarının tavsiyesi üzerine alındığını açıkladı.

''O KADAR MODERN VE MODAYA UYGUN DEĞİLİM''

Montero, “Bu karar, kendi uzmanlarımızın analizine ve uluslararası alandaki meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelere dayanarak verilmiştir” ifadelerini kullandı. Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins de gazetecilere telefonunda TikTok olmadığını söyleyerek, "O kadar modern ve modaya uygun değilim" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar