TikTok yasakları ardından Capcut yasaklarla karşı karşıya!

TikTok yasakları ardından Capcut  yasaklarla karşı karşıya!
ByteDance bir süredir TikTok ile ilgili çıkan yasak kararları ilgilenirken, aynı şirkete ait olan video düzenleme aracı CapCut'ın ABD'de TikTok'tan daha fazla indirildiği ortaya çıktı.

The Wall Street Journal''ın (WSJ) haberine göre kullanıcıların hızlı bir şekilde çevrimiçi videoları üzerinde çalışabilmesini sağlayan ByteDance''ın düzenleme aracı CapCut''ın markanın birçok ülkede yasakladığı diğer uygulaması TikTok''a kıyasla ABD''de daha çok cihaza yüklendiği anlaşıldı.

CapCut, insanların çeşitli şablonlar, filtreler, görsel efektler ve müzikle videoları kolayca düzenlemelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar, daha profesyonel görünen ve TikTok''ta ve diğer sosyal medya platformlarında viral olma şansı daha yüksek olan klipler üretmelerine yardımcı olduğunu ifade etti..

Aylık 200 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan CapCut, hizmet sunmak için kullanıcıların yüklediği fotoğrafve videolar gibi içeriklerin yanı sıra, video düzenleme araçları için yaygın olan konum, cinsiyet ve doğum günü gibi kullanıcı verilerini topladığını dile getirdi.

CapCut, TikTok''un yaptığı gibi bu tür verileri ABD ve Singapur''da depoladığını söyledikten sonra daha fazla yorum yapmayı reddetti.

Biden yönetimi, ByteDance''ın kurucularını TikTok''taki hisselerini elden çıkarmaları ve ABD ulusal güvenliğine yönelik tehditlerine ilişkin endişeleri gidermeleri ya da yasakla karşı karşıya kalacakları yönünde uyarıda bulundu.

TikTok, verileri Çinli yetkililerle paylaşmayacağını söylerken şirketin ABD''deki verileri ve algoritmasını korumak için de anlaşma yolu arıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar