TikTok'a 2 ülkeden daha yasak

TikTok'a 2 ülkeden daha yasak
Dünya genelinde TikTok yasak ve yaptırımlar genişliyor. Son gelişmeye göre İngiltere ve İskoçya da tüm elektronik cihazlarda Çinli sosyal medya platformu TikTok uygulamasının yasaklanacağı belirtildi.

TikTok yasağına 2 ülke daha katıldı. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde alınan yasak kararları sonrasında İngiltere ve İskoçya''da Çinli sosyal medya uygulaması TikTok''a yasak uygulaması başladı.

İngiltere Parlamentosu''nun konu hakkındaki açıklamasında, hükümetin 16 Mart''ta tüm kamu çalışanlarının kullandığı elektronik cihazlarda TikTok kullanımını yasakladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, siber güvenliğin parlamentonun önceliklerinden olduğuna işaret edilerek "Hükümetin, TikTok''un kamu cihazlarında kullanımını yasaklama kararı ardından hem Avam Kamarası hem de Lordlar Kamarası komisyonları, TikTok''u tüm parlamento cihazlarından ve parlamento ağlarından engelleme kararı aldı."denildi.

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakan Yardımcısı John Swinney de hükümet tarafından kullanılan cihazlarda uygulamanın yasaklanacağını söyledi.

Swinney, kararın İngiltere hükümetinin 16 Mart''ta açıkladığı karar üzerine alındığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar