Selçuk Geçer ev ve araba almak için en doğru tarihi açıkladı!

Selçuk Geçer ev ve araba almak için en doğru tarihi açıkladı!
Ekonomi piyasaları ve dolar üzerine yaptığı yorumlarla tanınan Selçuk Geçer, ev ve araba alıp-satacak vatandaşlara hayati bir uyarıda bulundu. Geçer, tarih vererek satış için en doğru zamanın altını çizdi.

Türkiye''de deprem felaketinin ardından yüz binlerce ev ve araba da kullanılamaz hale geldi. 

Söz konusu felaketin ardından gayrimenkul ve otomobil sektöründe de dalgalanmalar yaşanırken, Türkiye''de dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla tanınan Selçuk Geçer''den vatandaşlara kritik bir uyarı geldi. Deprme sonrasında ister ev ve araba alacak isterse de satacak olsun, tüm vatandaşların bu uyarılara kulak vermesi gerektiğini belirten Geçer, piyasalarda yaşanacak ekonomik değişimlere yönelik iddialı açıklamalar yaptı.

ARABA FİYATLARI YÜKSELMEYE BAŞLAYACAK

Uzun bir süredir durgun olan otomobil piyasasına yönelik, yukarı yönlü bir hareket beklenildiğini aktaran Geçer, hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

Küresel uyarıların otomobil sektöründe bir fiyat artışı beklentisini oluşturduğunu belirten Geçer, yurt dışı kaynaklı fiyat artışlarının Türkiye''de çok daha şiddetli hissedileceğini aktardı. Geçer, "Orada 1 birim artacak ürün, burada 2 hatta 3 birim yukarı çıkacak çünkü Türkiye''de otomobillere yönelik uygulanan vergilerin hiçbiri başka bir ülkede bulunmuyor. Yani arabanın ham fiyatı yükselecek ancak ülkemizde o yükselişle birlikte vergiler de katlanacak. Böylece birçok vatandaş için hayal olan otomobil almak, imkansıza dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Kıtlık ekonomisinin yaklaştığını belirten Geçer, demir, aliminyum ve çip üretimindeki sayının azalmasının araç fiyatlarını yukarı çekeceğini iddia etti.

EV ALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN ŞİMDİ

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından hükümetin açıkladığı 650 bin konut projesinin de seçime dönük bir adım olduğunu vurgulayan Geçer, konut sektöründe yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda dikkate değer bir gerileme yaşanabileceğini belirterek, ''Araba uçacak, konut çakılacak'' uyarısı yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar