İslam Memiş'ten altını olanlara son uyarı! Sadece 1 gününüz kaldı

İslam Memiş'ten altını olanlara son uyarı! Sadece 1 gününüz kaldı
Türkiye'de altın denilince akla gelen ilk isim olan ekonomist İslam Memiş, kapanış seansında uçuşa geçen altının geleceği hakkında önemli yorumlarda bulundu.

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, cuma günü xauusd paritesinde yaşanan yükselişle birlikte altının eski ihtişamlı günleri için dönüş sinyali verdiği açıkladı. 

Uzun bir süredir her fırsatta 2023 yılının en karlı yatırımlarından birinin altın olacağını ifade eden Memiş, şubat ayında yaşanan keskin düşüşün ardından piyasalar için silkelenme döneminin geldiğini ifade etti. 

"BU YÜKSELİŞLER DAHA HİÇBİR ŞEY"

2022 yılında başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinin merkez bankaları tarafından uygulanan sıkı para politikaları nedeniyle beklenen büyümeyi gösteremeyen altın için, 2023 harika başlasa da, ocak ayında gelenleri şubat ayı süpürüp sıfırlamıştı. Yaşanan aşağı yönlü hareketin küçük yatırımcıya yönelik bir tuzak olduğunu belirten Memiş, elinde altın bulunduran vatandaşlara ''panik satışından uzak'' durun uyarısında bulunmuştu. 

Mart ayına girilmesiyle birlikte altında yeniden kıpırdanmalar yaşanırken, özellikle ons altın için kritik eşikler birer birer gün yüzüne çıkmaya başladı. Haftayı 1867 dolardan kapatan xauusd paritesi, gram altın başta olmak üzere tüm altın türlerini yukarı çekerken, Memiş, yaşanan yükselişler için "Bunlar daha hiçbir şey" yorumunda bulundu. 

"ALTIN FİYATLARI BEDAVADAN BİRAZ DAHA PAHALI"

Mevcut piyasadaki fiyatlandırmaların eşsiz bir fırsat sunduğunu belirten ünlü ekonomist, altın fiyatları için "Ucuz demiyorum bedavadan biraz pahalı" yorumlarında bulunurken, gelecek aylarda yaşanacak artışların bugün atılmayan hamlelerin pişmanlıklarını kat kat artıracağını iddia etti. İfadelerinin kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığını belirten Memiş, "Altın geldi, geliyor dedik dedik ve nihayet gerçekten de geliyor... Ancak burada tüm yumurtaları tek sepete koymanın da mantığı yok. Altın nasıl yükselecekse, buna benzer bir yükseliş hatta belki de altını da sollayacak bir artış gümüş madenin de de yaşanacaktır" ifadelerini kullandı. 

"SADECE 1 GÜNÜNÜZ KALDI"

Memiş, pazartesi günü piyasaların açılmasıyla beraber bu hafta da altının yukarı yönlü hareketine devam etmesini beklediğini aktararak, "Artık altın için 2 ileri 1 geri dönemi başladı. Geriye yönelik adımlar, fiyat dengelemeleri mutlaka olacaktır. Her düşüşü daha güçlü bir yükselişin izleyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle geriye atılan adımlarda panik yapmamak, sakin kalmak ve eldekini korumak önemli" dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar