Seda Sayan genç kalmak için yeni formülünü anlattı! Herkes şoke oldu… Sünnet derisinden elde edilen sıvının faydaları neler?

Seda Sayan genç kalmak için yeni formülünü anlattı! Herkes şoke oldu… Sünnet derisinden elde edilen sıvının faydaları neler?
Şarkıcı Seda Sayan, genç kalmak için yaptırdığı estetik operasyonlarla gündemden düşmüyor.

Star TV’de hafta içi her gün program sunan Sayan, son olarak yüzüne bebeklerin sünnet derisinden elde edilen bir sıvı enjekte ettirdiğini duyurdu.

“ÇOK GÜZEL OLACAK”

Sayan, yaptırdığı işlemleri sosyal medya hesabından da paylaştı. Bebeklerin sünnet derisindeki fibroplast hücrelerinin laboratuvar ortamında ayrıştırılmasıyla elde edilen yöntemi tercih ettiğini belirten Sayan, cildinin ve boyun bölgesinin daha canlı görüneceğini söyledi. “Çok güzel olacak” diyen Sayan, işlem için kullanılan sıvının kaynağının da önemli olduğunu vurguladı. Sayan, aynı işlemi ellerine de yaptıracağını ifade etti.

SÜNNET DERİSİNDEN ELDE EDİLEN SIVININ FAYDALARI NELER?

Sünnet derisi, fibroblastlar, stromal hücreler, progenitör (öncül) hücreler ve farklı tipteki kök hücreler gibi çeşitli ve çok sayıda hücre içermektedir.

Bu hücreler, erişkin insandan elde edilen kök hücrelerden daha genç olduklarından ve çevresel faktörlerle karşılaşmadıklarından dolayı daha avantajlıdırlar.

Bu hücreler, kemik, kıkırdak, yağ, sinir ve bağ dokusu gibi mezenkim hücrelerinden gelişmiş doku ve organların zarar görmesi sonucu oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

Bu hücreler, ciltle ilgili hastalıklar, saçlı deri ile ilgili hastalıklar, yanıklar, doku ve deri kaybı ile ilgili durumlar, diyabetik ayak, tıkayıcı damar hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, otoimmün hastalıkların tedavisinde yardımcı rolü üzerine araştırma çalışmaları devam etmektedir.

Sünnet derisi, ağrısız yöntemle küçük bir cerrahi işlemle kolaylıkla elde edilebilir.

Sünnet derisi alınması etik sorun yaratmamaktadır.

Sünnet derisi, glansı yaşam boyunca sürtünmeden ve aşınmadan korumaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar