Armağan Çağlayan yine sessiz kalmadı! Kiraz fiyatını görünce çileden çıktı 'Ecevit zamanında…'

Armağan Çağlayan yine sessiz kalmadı! Kiraz fiyatını görünce çileden çıktı 'Ecevit zamanında…'
Yükselen fiyatlar konusundaki eleştirilerini dile getirmekten çekinmeyen Armağan Çağlayan, kiraz fiyatlarındaki artış karşısında sessiz kalamadı. Çağlayan, 'Ecevit döneminde kiraz karneyle dağıtılırdı' diyerek bu duruma tepki gösterdi.

YouTube kanalında yayınladığı programı ve davet ettiği konuklarla sürekli magazin gündemine oturan Armağan Çağlayan, bu sefer kiraz fiyatlarına sessiz kalamadı.

DAHA ÖNCE DÖNER FİYATLARINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

"Masalarda fiyat listesi zorunlu hale gelince, insanın iştahı kaçıyor! 2 porsiyon iskender döner ve 2 meşrubat için 1000 TL! Artık Davos'a gitmeyi düşünmüyorum!" diyerek daha önce döner fiyatlarına tepki göstermiş olan Çağlayan, kiraz fiyatlarını görünce şaşkına döndü.

"Genç nesil bilmez" diyerek söze başlayan ünlü isim, şu ifadelerle devam etti: "Ecevit döneminde kirazlar karne ile dağıtılırdı! Demirel geldi karne kaldırıldı ve bu sefer de 1 kg kiraz için saatlerce kuyrukta beklerdik. Hey gidi! Nereden nereye!!!"

640xauto-001.webp

ECEVİT DÖNEMİNDE KİRAZ KARNEYLE Mİ DAĞITILIRDI?

Ecevit döneminde kirazlar genellikle karne sistemiyle dağıtılırdı. Bu sistemde, vatandaşlar belirli miktarda kiraz alabilmek için devlet tarafından verilen karne veya kuponları kullanırlardı. Bu karne veya kuponlar, belirli bir periyotta veya belirli bir miktarda kiraz alımına izin verirdi.

Bu yöntem, kiraz gibi meyve ve sebzelerin adil bir şekilde dağıtılmasını ve tüm vatandaşların eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için kullanılırdı.

18766233-728xauto-001.webp

KARNEYLE KİRAZ DAĞITMA SİSTEMİ NE ZAMAN BİTTİ

Karneyle kiraz dağıtma uygulaması Türkiye'de 1980'lerin sonlarına doğru sona erdi. Bu dönemde, Türkiye'de ekonomik ve politik değişimler yaşanmış, piyasa ekonomisine geçiş süreci başladı. Bu süreçte, karne sistemi yerine serbest piyasa ekonomisine dayalı bir tedarik ve dağıtım sistemi benimsendi. Dolayısıyla, kiraz ve diğer ürünlerin dağıtımında karne kullanımı sona erdi ve tüketici, serbest piyasa koşullarında ürünleri satın almak üzere özgürce tercihlerini yapmaya başladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar