Yeşil pasaport sırası uzadı! Bir meslek grubunun daha önü açıldı

Yeşil pasaport sırası uzadı! Bir meslek grubunun daha önü açıldı
Avukatlara yeşil pasaport fırsatı tanınırken, gazetecilerin Meclis’ten beklentisi ise devam ediyor. 15 yıl çalışan gazeteciler için Meclis’e sunulan teklifin ardından bir meslek grubunun daha önü açıldı. İşte tüm ayrıntılar…

Meclis'te yeşil pasaport tartışmaları sürerken, yeni bir gelişme daha yaşandı. MHP'li İsmail Özdemir'in yaptığı öneri sonrası avukatlar için yeşil pasaport hakkı açılan kapıyı diğer meslek grupları da zorlamaya başladı. Son olarak Saadet Partili Mustafa Kaya, eczacıların da yeşil pasaport talebini Meclis gündemine taşıdı.

yesil-pasport-001.jpg

GAZETECİLERDEN SONRA ECZACILAR

Geçtiğimiz yıllarda çıkarılan 'yargı reformu' teklifiyle en az 15 yıl mesleki deneyime sahip baroya kayıtlı avukatlar yeşil pasaport alma hakkı elde etmişti. Bu kararın ardından, basın mensupları da benzer bir hak için harekete geçti. Ancak, sadece gazeteciler değil, eczacılar da bu ayrıcalığın kendilerine de tanınmasını istiyor.

eczaci-001.jpg

SAADET PARTİLİ VEKİL ÇAĞRIDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, eczacıların da yeşil pasaport hakkına sahip olması gerektiğini dile getirdi. Kaya, Türk Eczacılar Birliği kayıtlarında en az 15 yıl deneyimi bulunan eczacılara bu hak tanınması çağrısında bulundu.

mustafa-kaya-001.jpg

“ECZACILIK MÜESSESESİNİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, talebini şu şekilde açıkladı:

"Hem dünya üzerindeki uygulamaları takip etmek, sektördeki gelişmelere vakıf olmak hem de yurt dışında gerçekleştirilen çalışma ve eğitimlere katılımlarda kolaylık olabilmesi için -avukatlara sağlandığı gibi- Türk Eczacılar Birliği kayıtlarında 15 yıl ve üzeri kıdemi bulunan eczacılara da yeşil pasaport hakkı tanınmalıdır. Bu durumun eczacılık müessesesinin güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar