Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Papagiannis’ten mucize dokunuş

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de aldığı Bologna galibiyeti sonrası Bahçeşehir Koleji ‘deplasmanına’ konuk oldu. Bahçeşehir Koleji de iç saha maçlarını Fenerbahçe Beko’nun evi olan Ülker Arena’da oynadığı için aslında Fenerbahçe Euroleague’de oynayacağı deplasmanlı ve zorlu çift maç haftası öncesi kendi sahasında maç oynayarak görece daha rahat bir hafta sonu geçirmiş oldu. Ya da olacaktı ki ikinci yarıda Bahçeşehir Koleji muhteşem bir dönüş yaparak 18 sayıdan gelmemiş olsaydı.

Kaldı ki Egehan Arna son saniyede potaya yönelmek yerine köşelere doğru hamle yapsa muhtemelen o 1.6 saniyelik süre de kalmayacak ya da ilk atışı sokup ikinci atışı kaçırsa zaten süre otomatik olarak dolacaktı. Tabii ki yine de kimse Fenerbahçe’nin 1.6 saniyede kendi sahasından bir üçlük bularak maçı uzatmaya götürmesini beklemiyordu.

Buna koç Jasikevicius da dahildi. Egehan’ın bulduğu turnike sonrası koç da yenilgiyi kabul etmiş ve rakip koçu tebrik etmeye giderken Big Papa’dan o muhteşem şut geldi! Papagiannis öyle bir noktadan topu tek elle rakip potaya doğru salladı ki kendisi de dahil o salonda bulunan kimse o topun deliksiz şekilde çemberden geçmesini beklemiyordu.

Hem salonda hem de ekran başında olan izleyiciler muhtemelen şok içinde kalmışlardır ki hatta eminim televizyonda ya da bilgisayarda bu maçı takip eden sporseverler Fenerbahçe’nin top kaybı ile sonuçlanan pozisyon sonrası maçı izlemeyi bile bırakmış olabilirler. Papagiannis işte öyle bir şut sokarak maçı uzatmalara taşımayı başardı.

Öyle ki Bahçeşehir adına skoru 96-93 yapan turnikeyi bırakan eski Fenerbahçeli Egehan’ın vücut dili ve yüzünün halini Papagiannis’in üçlüğünden sonra görmeliyiz. O turnikeyi attığı için büyük ihtimalle büyük bir pişmanlık içindedir ancak bu oyunun adı basketbol ve böyle detaylar oyuna keyif katıyor.

Sonuç olarak normal süresi 96-96 biten maçı bir uzatma sonunda Fenerbahçe Beko 105-110 kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Üstelik son saniye basketi artı uzatmayla gelen galibiyet sonrasında, ertesi gün Anadolu Efes’in Pınar Karşıyaka deplasmanından çıkamamasıyla birlikte Fenerbahçe ve Efes’in ligde galibiyet mağlubiyet sayıları da eşitlenmiş oldu. Fenerbahçe için nereden bakarsanız bakın kazançlı bir hafta sonu oldu diyebiliriz.

Şimdi önünde kritik iki EuroLeague maçı var Fenerbahçe’nin. Sakatlıkların devam ettiği ve uzun rotasyonun daraldığı bu süreçte Fenerbahçe’yi kimi zaman iki uzunla kimi zaman da tek uzun ve 4 kısa ile görürsek şaşırmayalım. Çünkü takımda 4 numara pozisyonunda oynayacak oyuncu neredeyse kalmadı dersek abartmış olmayız.

İlk maçı bugün Asvel ile ikinci maçı ise 2 Şubat’ta Monaco ile oynayacak Sarı Lacivertliler. Asvel maçını kayıpsız atlatıp, Monaco deplasmanından da galibiyet ile ayrılırsak en kötü ihtimalle bile Monaco ile farkımızı 2 galibiyete çıkarmış olacağız. Olası bir Monaco yenilgisinde bile farkı 11 sayı ya da daha altında tutarak ikili averajı Monaco’ya vermemek de oldukça kritik olabilir. O yüzden sahaya kazanma parolasıyla çıkmalı ancak olası bir yenilgi durumunda ise ikili averajı göz önünde tutmamız gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları