Özgür Özel'den İYİ Parti açıklaması: Kararı bekliyoruz

Özgür Özel'den İYİ Parti açıklaması: Kararı bekliyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdikleri yerel seçimlere yönelik görüşmeye dair bir açıklama yaptı. Özel, "Pazartesi günü İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'nun konuyu değerlendirmesini ve alacakları kararı bekliyoruz. Alacakları her iki karara da son derece saygılıyız. Ama ben sonucun olumlu yönde olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, kurultay sürecinin ardından partinin durumunun ele alınması ve yerel seçim stratejilerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen kampa katılmak üzere Antalya'ya geldi. Manavgat ilçesinde gerçekleştirilen kamp, parti içi değerlendirmeler ve gelecek planlamalar için önemli bir platform olarak düzenleniyor.

aw088267-03.jpg

Havalimanında kalabalık bir partili grubu tarafından coşkuyla karşılanan Özgür Özel, ardından CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Meral Akşener ile dün gerçekleştirdikleri görüşme hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

aw088267-01.jpg​​​​​​​

"İYİ PARTİ'NİN VERECEĞİ KARARI BEKLİYORUZ"

Özgür Özel, "Sayın Akşener ile dünkü açıklamada ifade ettiğim gibi son derece sıcak, son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Pazartesi günü İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun konuyu değerlendirmesini ve alacakları kararı bekliyoruz. Alacakları her iki karara da son derece saygılıyız. Ancak ben sonucun olumlu yönde olmasını temenni ediyorum. İYİ Parti’nin kendi örgütünün değerlendirmesini benim yorumlamam siyasi nezakete sığmaz. Kendileri değerlendirecektir" şeklinde konuştu.

aw088267-04.jpg​​​​​​​

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk defa ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 31 Mart seçimleri için seçim iş birliği önerisinde bulunmuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun (GİK) 81 ilde seçimlere tek başına girme kararına saygı duyduklarını ifade eden Özel, Akşener'e bu kararın gözden geçirilip geçiremeyeceğini sordu.

Akşener, öneriyi GİK'in onayına sunacağını belirterek, "Biz, MHP'nin aksine, demokratik bir partiyiz. Geçmişte 'masaya otur veya kalk' diyen de GİK'ti. O yüzden GİK ne derse onu yapacağım" şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar