Tayyar Öz ve Özlem Öz dahil 12 kişi hakkında flaş gelişme! Tüm mal varlIklarına el konuldu

Tayyar Öz ve Özlem Öz dahil 12 kişi hakkında flaş gelişme! Tüm mal varlIklarına el konuldu
Dilan Polat ve Engin Polat soruşturması sonrasında dikkatlerin çevrildiği doktor Tayyar Öz ve eşi fenomen Özlem Öz hakkında başlatılan 4 soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 ayrı suçtan haklarında başlatılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tayyar Öz ve eşi fenomen Özlem Öz'ün yanı sıra, Dilan ve Engin Polat davasına dahil edilen 12 kişinin mal varlıklarına da el konuldu.

Gazeteci Murat Ağırel, Öz çiftinin tüm mal varlıklarına el konulduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Ağırel, yaptığı paylaşımda "Tayyar ve Özlem Öz çiftinin taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu" ifadelerini kullandı.

12 KİŞİNİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Murat Ağırel X hesabından yaptığı paylaşımda, Dilan ve Engin Polat davasına dahil edilen 12 kişinin de mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı.

Ağırel'in paylaşımı şöyle:

Polat davasına dahil edilen 12 ismin; Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, İlayda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut... Taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu.

murat.png

NE OLMUŞTU?

Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının ardından gösterişli yaşantılarıyla dikkat çeken Tayyar ve Özlem Öz çifti de kamuoyunun gündemine gelmişti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne farklı tarihlerde yapılan ihbarlar üzerine başlatılan araştırma sonucunda, 24 Kasım 2023 tarihinde Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Savcılık, Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz hakkında yurt dışına çıkış yasağı talep etmiş, nöbetçi sulh ceza hakimliği de bu talebi kabul ederek çiftin yurt dışına çıkışını engellemişti. Aynı zamanda soruşturma kapsamında Özlem Altınok Öz'ün annesi Hayriye Altınok'a da yurt dışı çıkış yasağı uygulanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar