Ekrem İmamoğlu'nun ilk rakibi belli oldu: Adaylığını ilan etti

Ekrem İmamoğlu'nun ilk rakibi belli oldu: Adaylığını ilan etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerdeki ilk rakibi adaylık başvurusu yaptı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için günler yavaş yavaş yaklaşırken adaylık yarışı ise hız kazandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Kerimoğlu, İl Başkanlığı'na adaylık dosyasını teslim etti.

b2.jpg

BÜLENT KERİMOĞLU KİMDİR?

1970 yılında Ardahan’da doğan Bülent Kerimoğlu, eğitim hayatına Ankara'da başladı. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1991 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

İhtisas eğitimini 1992–1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’nde alan Kerimoğlu, asistanlık döneminde General Medical Council’ın bursu ile 16 ay boyunca İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi’nde "research fellow" olarak görev yaptı. Meslek hayatına 10 yıl boyunca İstanbul’un çeşitli hastanelerinde devam etti.

Bülent Kerimoğlu'nun çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Haklarını Koruma Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve Lozan Mübadilleri Vakfı gibi önemli kuruluşlara üye olarak katkıda bulunmaktadır. 2010 – 2011 döneminde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Sekreterliği görevini üstlenmiş ve aynı zamanda 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 3. Bölge Milletvekili adayı olmuştur.

Bülent Kerimoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Bakırköy İlçesi Belediye Başkan adayı olarak görev aldı.

b1.jpg

MAHİR POLAT DA İSTİFA ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yerel seçimlerde aday olma amacıyla görevinden istifa etti.

Polat'ın henüz aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirmediği belirtiliyor.

m.jpg

Daha önce İBB'den ayrılan isimler arasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmak isteyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce ve Hopa Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapacak olan İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan bulunuyordu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar