Film gibi dolandırıcılık! İkiz ilanla 885 bin lira aldı

Film gibi dolandırıcılık! İkiz ilanla 885 bin lira aldı
Zonguldak'ta meydana gelen dolandırıcılık olayı film sahnesini aratmadı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir dolandırıcı tarafından gerçekleştirilen hileli bir araç alım-satım olayı, mağdur bir şahsı 885 bin lira dolandırarak şehirde endişe yaratmış durumda.

Olay, aracını satışa çıkaran Okan Ş.'nin ilanının, bir internet sitesinde kopyalanmasıyla başladı. Kimliği belirsiz dolandırıcı, bu sahte ilanı kullanarak Yavuz Ç. adlı mağduru 885 bin lira dolandırdı.

Dolandırıcı, Yavuz Ç.'ye sahte bir kimlikle kendisini Okan Ş. olarak tanıtarak iletişime geçti. Aracı satın almak istediğini söyleyen dolandırıcı, noterde buluşma ayarlayarak Yavuz Ç.'yi mağdur etti.

Telefon görüşmesinden sonra 885 bin lirayı dolandırıcının hesabına gönderen Yavuz Ç., noterin önüne gitti. Dolandırıcı, Okan Ş.'yi Yavuz Ç.'ye vekil olarak tanıtarak, sahte bir işlemle aracın satışını gerçekleştirdi.

Ancak gerçek ortaya çıkınca her iki taraf da polise başvurdu. Polis, dolandırıcının izini sürmeye başladı ve olayla ilgili soruşturma başlattı. Ereğli halkı, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Yetkililer, benzer durumlarla karşılaşanların vakit kaybetmeden emniyet birimlerine başvurmalarını tavsiye ediyor.

aw089116-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar