Sanat dünyasının acı günü: Ünlü oyuncu Can Gürzap hayatını kaybetti

Sanat dünyasının acı günü: Ünlü oyuncu Can Gürzap hayatını kaybetti
Tiyatro, dizi ve film sahnelerinin ünlü ismi 79 yaşındaki usta oyuncu Can Gürzap hayatını kaybetti.

Ülkemizin sevilen sanatçısı Can Gürzap, "Kurtlar Vadisi", "Bir Avuç Deniz", "Aşk Beklemez" ve "Medcezir" gibi unutulmaz yapımlarda iz bırakan bir oyuncuydu. Uzun bir süredir tedavi gören Gürzap, hayatını kaybetti.bc3.jpg

Türk tiyatrosuna 52 yıl boyunca emek veren, Devlet Tiyatrosu'nda önemli eserlere imza atan usta sanatçının vefat haberi, Armağan Çağlayan tarafından duyuruldu. Çağlayan, usta oyuncunun fotoğrafını paylaşarak, "Yattığınız yer nur olsun Can Bey... Huzur bulun" ifadelerini kullandı.

c2.webp

CAN GÜRZAP KİMDİR?

1944 yılında İstanbul'da doğan Gürzap, sanatçı, yazar ve eğitimci kimliğiyle tanınıyordu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Gürzap, tiyatro eğitimine babası Reşit Gürzap'tan alarak başladı. Ardından Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmenlik ve oyunculuk yapmış, Türk sinemasına ve dizi dünyasına büyük katkılar sağlamıştır.

Kadıköy Maarif Koleji'ni bitirdikten sonra öğretmenlik kariyerine Ankara Devlet Konservatuvarı'nda ders vererek başlayan Gürzap, TRT'de radyo tiyatrolarıyla da tanınmıştır. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlenmiş, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun kurucu müdürü olarak görev yapmış ve çeşitli dönemlerde çevirmenlik ve senaryo yazarlığı yapmıştır. Ayrıca, 1990 yılında "Dialog" adlı kurumuyla doğru, etkileyici konuşma eğitimi vermeye başlamıştır. Sanat camiasında büyük bir boşluk bırakan Can Gürzap, hem sanatı hem de eğitimiyle iz bırakan bir isim olarak anılacak.

c1.webp​​​​​​​

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar