Özgür Özel TİP adayı Gökhan Zan ile ilgili bombayı patlattı: İstediği belediyeyi açıkladı

Özgür Özel TİP adayı Gökhan Zan ile ilgili bombayı patlattı: İstediği belediyeyi açıkladı
CHP lideri Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Gökhan Zan’ın büyük bir grubu organize ettiğini öne süren Özel, Zan’ın CHP’den talep ettiği belediyeyi de açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yaklaşan yerel seçimlere doğru tartışmaların ve istifaların yaşandığı aday belirleme sürecini tamamladı.

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimlere ilişkin Sözcü’den Başak Kaya’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Partisinin mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilme oranını açıklayan Özel, Mevcut 249 belediye başkanının 149’unun yeniden aday çıkarıldığını belirtti.

Ankara ve İstanbul'da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun potansiyeline vurgu yapan Özel, iki ismin çok sıkı çalıştığını dile getirdi.

TASFİYE İDDİALARINA YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin tasfiye edildiği iddialarına da yanıt veren CHP lideri Özel, bu iddiaların hayatında duyduğu en büyük yalan olduğunu belirterek, şunları aktardı:

“Ahmet Akın, bir numaralı kurmayıydı. Bursa adayımız da öyle, bana karşı çok sertti. İlk onları açıkladık. Zeydan Karalar ve Vahap Seçer, bir oy alamadık. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kadar Kemal Bey’i gönülden destekleyen yoktu. 249 başkanımızdan 220’si aday oldu. Yüzde 56 oranında tekrar aday gösterildiler. Ağırlıklı olarak da Kemal Bey döneminde seçilen kişiler yeniden aday gösterildi.”

GÜRSEL TEKİN'İN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

Parti içindeki istifasıyla gündeme gelen Gürsel Tekin'in durumu hakkında da konuşan Özel, Tekin'in istifasına üzüldüğünü belirtti ve Tekin'in Kadıköy adaylığıyla ilgili detayları paylaştı.

Tekin için, “Çok sevdiğim değerli bir isim, kendisini arayacağım” diyen Özel, Kadıköy’de iki aday arasında kaldıklarını ve yüzde 51’e 49 karar verdilerini vurguladı.

Bir gece önce Tekin’in adının geçtiğini aktaran Özel, “Ertesi sabah olmadı ve istifa geldi. Kadıköy adayımız pırıl pırıl. İlk kızgınlık geçtikten sonra Gürsel Abi’nin yeniden baba ocağına döneceğine inanıyorum. Herkes yapar da Tekin’in bunu yapmaması gerekir. Seçmen de doğru bulmuyor” diye konuştu.

ÇOK KONUŞULACAK GÖKHAN ZAN AÇIKLAMASI

Öte yandan, kamuoyunda tartışmalara neden olan Hatay adaylığı konusunda da açıklamalarda bulunan Özel, doğru adayı bulma gayretinde olduklarını dile getirdi.

Lütfü Savaş’a yönelik birçok anket yapıldığının altını çizen Özel, Gökhan Zan ile ilgili ise bomba bir iddiada bulundu.

“Gökhan Zan, büyük bir grubu organize ederek tepki gösterdi” diyen Özel, Zan’ın kendilerinden Arsuz Belediyesi için talepte bulunduğunu açıkladı. Özel, konuşmasının devamında şunları söyledi:” ‘Savaş ile uyumlu çalışırım’ dedi. Sonra TİP’e gitti. Savaş’a alternatifi anketlerde görürsem adayı değiştiririm. Ama daha iyi bir alternatif üretemeden bir şey söylemek zor. Bir ölçüm daha yapılacak. 60 PM üyemiz Hatay için nabız yoklamak ile görevli. Doğru bulma arayışımızın bir sonucu bu.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar