İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!
İstanbul Boğazı kuzey girişinde dümen arızası yapan kargo gemisi sebebiyle Boğaz'da gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı.

İstanbul Boğazı'nın kuzey girişinde meydana gelen olay, gemi trafiğini geçici olarak durma noktasına getirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 64 metre uzunluğundaki BRABUS isimli kargo gemisi, Trabzon'dan Bandırma'ya seyir halindeyken dümen arızası yaşadı.

Olayın ardından Kılavuz Kaptan, KURTARMA-10 Römorkör ve KEGM-8 hızlı tahlisiye botu, hızla olay yerine sevk edildi. İstanbul Boğazı'nda olası bir riskin önlenmesi amacıyla gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileri, olayın hızla müdahale edilerek kontrol altına alındığını ve geminin güvenli bir şekilde yönlendirildiğini belirtti. Ancak dümen arızası nedeniyle yaşanan bu olayın İstanbul Boğazı'nda geçici bir trafiğe sebep olduğu bildirildi.

Olay yerine ulaşan ekiplerin yoğun çabaları sonucunda herhangi bir can kaybı veya çevresel zararın yaşanmadığı ifade edilirken, gemi trafiğinin normale dönmesi için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar