Bülent Arınç'tan Erdoğan ve Bahçeli’yi kızdıracak hamle: AYM Başkanı Arslan hakkında ne dedi

Bülent Arınç'tan Erdoğan ve Bahçeli’yi kızdıracak hamle: AYM Başkanı Arslan hakkında ne dedi
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kızdıracak bir paylaşım yaptı. Arınç, AYM Başkanı Zühtü Arslan’a, “AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini yok” dediği konuşması için teşekkür etti.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıracak bir açıklama yaptı.

Arınç, Bahçeli'nin hedef aldığı Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'a teşekkür etti. Arınç ayrıca, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı da ölüm yıldönümünde andı.

Paylaşımında Kadir Topbaş'ın belediyecilik hizmetlerini öven Arınç, Zühtü Arslan'ın AYM kararlarına uyulmamasına tepki gösteren konuşmasını değerlendirdi.

DİKKAT ÇEKEN KADİR TOPBAŞ MESAJI

Topbaş ile ilgili anılarını paylaşırken, onun dürüstlüğüne ve hizmetlerine vurgu yapan Arınç, Topbaş'ın istifasıyla ilgili yaşadığı zorluklara da dikkat çekerek, yaşananların arkasında bazı kişilerin menfaatlerinin olduğunu ima etti.

Arın, paylaşımında Topbaş ile ilgili şunları söyledi:

“Güçlü bir imana sahipti, işine bağlı, bilgili, saygılı, itibarlı, kul hakkına dikkat eden, hiçbir zaman kamu imkanlarını kendi şahsi çıkarları için kullanmayan, fevkalâde cömert ve tüm İstanbul'un saygınlığını kazanmış Kadir Ağabeyi idi. Gün geldi yakınlarından ihanet gördü, iftiraya uğradı. Kendisine ve aile fertlerine düşmanlık yapıldı. İstedikleri menfaat ve çıkarlara cevap vermediği için ellerindeki basın, siyaset, mevkii ve parti imkanlarını çok acımasızca kullanan, çıkarlarını bölgesel milliyetçilik yaparak perdeleyen bir güruhun hedefi oldu. Bunlar yapılırken yanında birkaç samimi dostun duasından ve gözyaşından başka bir şey bulamadı. Eski dostları suskun kalmayı ve ona sırtlarını dönmeyi tercih etti. O, çok onurlu bir insandı. Aile yakınlarının daha da zarar görmemesi için istifa etti. Aleyhine çalışanlar, İslam'ın en ağır suç olarak nitelediği iftira ve kul hakkıyla hala utanç içinde yaşıyorlar. Kadir Ağabey bu konuda tek bir örnek değildi, bu süreçte pek çok başarılı insan da aynı düşmanlığa maruz kaldı."

AYM BAŞKANI ARSLAN' A SAHİP ÇIKTI

AYM Başkanı Zühtü Arslan'a teşekkür ederek onun Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak gösterdiği tutumu ve hukukun üstünlüğüne verdiği önemi vurgulayan Arınç, son zamanlarda Arslan'a yöneltilen hakaretlerin ve tehditlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Sayın başkan, son konuşmanızı dinledim her zamanki gibi değerli, bilgili, açık sözlüydü; ilgiyle ve takdirle izledim” diyen Arınç, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Verdiğiniz hikmet dolu örnekler beni çok duygulandırdı. Temel hak ve özgürlüğün korunması, ahde vefa ilkelerini çok güzel ifade ettiniz. Sayın başkan, sizi ve size yoldaş olan işte, gönülde, fikirde bir olduğunuz çalışma arkadaşlarınızı çok seviyor ve takdir ediyoruz. Son zamanlarda size yöneltilen hakaretamiz ifadeler, istihza dolu cümleler, tezyif edici ithamlar ve tehditleri şiddetle kınıyorum. Sizler bu milletin kabul edilmiş duası oldunuz.”

'İLKESİZ VE VEFASIZLARA' ELEŞTİRİ

Arslan’ın savunduklarına sahip çıkmanın vefa gereği olduğunu belirten Arınç, “İyi ki varsınız ve hep var olasınız. Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum. Merhum Aliya'nın dediği gibi 've her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.' Sayın başkan, görev süreniz bittiğinde size olan vefa borcumuzu geçmişten bugüne ayrıca yazacağım" ifadelerini kullandı.

Yazısının son kısmında "Son söz" diyerek "ilkesiz" olanları eleştiren Arınç, şu ifadelere yer verdi:

"İlkesizliği ve vefasızlığı bir siyasi manevra kabiliyeti gibi görenler ise kısa vadede olanları kar sayan ama aslında ziyanda olanlardır. Elli yılı aşkın zaman bu ülkede siyaset yaptım. Şimdi arkama dönüp baktığımda bana kalan ve dokunabildiklerime aktarabildiğimi düşündüğüm iki önemli husus var işte: İlkeler bütününe bağlı bir siyaset ve vefa..."

Arslan'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

ggtattoweaacmht.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar