Koç Holding’in sahibi Ömer Koç'tan korkutan uyarı: Elzem olmayan harcamalarınızı erteleyin

Koç Holding’in sahibi Ömer Koç'tan korkutan uyarı:  Elzem olmayan harcamalarınızı erteleyin
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, geçtiğimiz günlerde Koç Topluluğu'nun bayileri ve yetkili servisleri ile bir araya gelerek, ekonomideki belirsizliklere dikkat çekti.

Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding, geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen geleneksel Anadolu Buluşmaları'nın 31'incisinde Koç Topluluğu bayilerini bir araya getirdi.

Nadiren kamuoyuna açıklamalarda bulunan ve "Koç Holding'in sessiz lideri" olarak bilinen Ömer Koç, toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerini paylaştı.

Koç, masraflara dikkat etme ve gereksiz harcamaları ertelemenin önemine vurgu yaptı.

koc2.jpg

Ömer Koç, 3 yıl sonra 100'üncü yaşlarını kutlayacaklarını ve bir asırdır ülkemize değer katan, onunla birlikte büyüyen bir şirket olduklarını belirtti. Koç, attıkları her adımda kurtuluş ve kuruluş ruhunu yaşatmayı sürdürdüklerini ifade etti. Bundan sonra da Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı, hizmetkar ve savunucu olarak var olacaklarını ve hep birlikte daha fazla çalışarak, Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve toplumsal kalkınmasına liderlik edeceklerini söyledi.

"EKONOMİDE BELİRSİZLİK OLAĞAN HALE GELDİ"

Ömer Koç, 2023'ün sona ermesiyle birlikte, özellikle yakın coğrafyada çatışma ortamının giderek yayıldığına dikkat çekerek, Batı hükümetlerinin bu hunhar katliam karşısında sessiz kalmalarını hayret ve dehşet içinde izlediklerini söyledi. Bu utanç verici umursamazlığın bedelini bugün binlerce masum hayatıyla ödediklerini söyledi.

Küresel jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte ekonomik belirsizliklerin iş dünyasında olağan hale geldiğini belirten Koç, 2020'den itibaren küresel salgın, Ukrayna'daki savaş ve hayat pahalılığı sorunlarıyla mücadele eden dünya ekonomisinin, 2023'ün başında tahmin edilenden daha başarılı olduğunu vurguladı.

Geçen yılın sonlarında 40 yılın en yüksek seviyesine çıkan küresel enflasyonun 2023'te gerilediğini, büyümenin ise yüzde 3 gibi makul bir düzeyde kaldığını belirten Koç, bunun "yumuşak bir iniş" anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca, küresel ekonomiye ilişkin öngörülerinde temkinli olmayı sürdürdüklerini kaydetti ve jeopolitik risklere dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar