Gürsel Tekin istifasının perde arkasını açıkladı: Canlı yayında isyan etti

Gürsel Tekin istifasının perde arkasını açıkladı: Canlı yayında isyan etti
Belediye başkan adayı gösterilmeyince CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, canlı yayında istifasının perde arkasını anlattı.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala, CHP'de krizler bitmek bilmiyor. Partinin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan deneyimli isimlerinden Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Tekin'in istifası, SZC TV'de gerçekleştirilen canlı yayında yaptığı açıklamalarla bomba etkisi yarattı. Burada CHP yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Tekin, Özgür Özel ve yönetimine sert tepki gösterdi. Kendisinin rant peşinde olmadığını vurgulayan Tekin, istifa kararını almadan önce Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirtti.

"RANT PEŞİNDE DEĞİLİM"

Tekin, "Bırakın benim oradan, buradan adaylığımı. Hiç umurumda değil. Bu başvuruyu yapmadan Sayın Genel Başkanımla da görüştüm, Sayın İmamoğlu'yla da görüştüm. Bana şunu diyebilirlerdi 'siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz.' Ben bu kadar hiçbir şeye hevesli değilim. Ben rant peşinde değilim! Hayatım mücadeleyle geçmiştir." şeklinde konuştu.

"PARTİ YÖNETİCİLERİNDEN BİRİNE ULAŞAMADIM"

Tekin ayrıca, istifa dilekçesini 15 gün önce yazdığını ve partiden ulaşamadığı için bu adımı attığını dile getirdi. "Nedeni şu; Ulaşamadım kimseye. Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma mesaj yazdım. Bu ne demektir ya? Biz insan değil miyiz? Ben bugüne kadar kimin telefonuna çıkmamışım?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"DEĞİŞİMCİ AKTÖRLERİN TAMAMI..."

CHP'den ayrılma kararını net bir şekilde belirten Tekin, şunları söyledi:

"Evladınız aileniz gibi baktığınız bir kurumdan gece yarısı karar alıp istifa etmenin hangi zorlukları olduğunu inanın kendimi zor tutuyorum. 2019 yılında sizin de yazılarınıza baktığımızda Saygı Ağabey siz yazdınız. Bugünkü değişimci aktörlerin tamamı o günkü yapılan hataların kusurların aynısını yapanlar"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar