Netanyahu direniyor: İstifa etmiyorum, savaş aylarca sürecek!

Netanyahu direniyor: İstifa etmiyorum, savaş aylarca sürecek!
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna, "Hamas'tan kurtulmayı planlıyorum, ancak görevimden ayrılmayı düşünmüyorum" yanıtını verdi. Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise Hamas'ı yenilgiye uğratmanın imkansız olduğunu belirtti.

Artı Gerçek'in aktardığına göre; İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna, "Hamas'tan kurtulmayı planlıyorum, ancak görevimden ayrılmayı düşünmüyorum" şeklinde yanıt verdi. Aynı konuda konuşan eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise Hamas'ı yenilgiye uğratmanın imkansız olduğunu ifade etti.

7 Ekim saldırıları ve Gazze'deki savaşın ardından ülke içinde istifa baskısı altında olan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, görevinden ayrılmayacağını vurguladı. Dün gece düzenlediği basın toplantısında, "Gazze'de Hamas'la savaşın bitmesinden sonra istifa edip etmeyeceği" sorusuna, "Hamas'tan kurtulmayı planlıyorum ama işimden kurtulmayacağım" yanıtını verdi.

12.jpg

İRAN'A TEHDİT SAVURDU

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze'deki savaş sonrasında ülke içindeki istifa baskısı ve siyasi açıklamalarla gündeme geldi. Netanyahu, savaşın aylarca süreceğini belirterek Gazze'nin güneyindeki Mısır sınırının İsrail kontrolünde olması gerektiğini savundu. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Philadelphi Koridoru'nun İsrail'in kontrolünde olması gerektiğini ifade etti. Netanyahu, savaşın yoğun günlerinin yaşandığını söyleyip zafer kazanmanın zaman alacağını ve savaşın aylarca devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Hizbullah üzerinden İran'a doğrudan bir tehdit savurdu.

02-001.jpg

ÖLÜM VE REHİNE SAYILARI, KAMUOYU BASKISINI ARTTIRDI

Öte yandan, Netanyahu'nun sert açıklamaları, Gazze'deki yüksek ölüm ve rehine sayıları nedeniyle ülke içindeki kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde geldi. Son anketlere göre, Likud partisi ve Netanyahu'nun popülerliği ciddi bir düşüş yaşamış durumda.

4-003.webp

'İSRAİL ZOR GÜNLERLE KARŞILAŞACAK'

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise Netanyahu'nun "Hamas'ı yok etme" hedefine sert eleştiriler getirdi. Olmert, Hamas'ı yenilgiye uğratmanın imkansız olduğunu belirterek, bu hedefin gerçekdışı ve erişilemez olduğunu ifade etti. Hamas'ın Gazze'deki güçlü konumunu vurgulayan Olmert, İsrail'in zor günlerle karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar