Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

31-12-23-01gun-page-0001-1-001.jpg

İTİBAR SUİKASTİNİN SORUMLULARI KİM?

Türk halkı Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Riyad rejiminin Atatürk ve İstiklal Marşı’na saygısızlığı nedeniyle ertelenen Süper Kupa rezaletinin faillerinden hesap sorulmasını bekliyor.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Riyad’da oynanacak Turkcell Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ile ulusal marşına yönelik hasmane tutumu nedeniyle ertelenmesi büyük tepki topladı. Türk milleti; kurtarıcısını, milli marşını, bayrağını hedef alan itibar suikastinden son anda kurtuldu. Sıra bu alçak tezgahı planlayanların bulunup cezalandırılmasına geldi. Dolarlarıyla Türk milletinin onurunu ayaklarını altına alacağını sanan Suudi Arabistan’ın dayatmalarına boyun eğmeyip sahaya çıkmayan Fenerbahçe ve Galatasaray’a destek yağmaya devam ediyor. İki kulübün kararlı tutumu sonrası engellenen rezaletin sorumlularının ortaya çıkarılması milletin ortak beklentisi haline geldi. Süper Kupa finalinin Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamına alınmasıyla daha da anlamlı hale gelen maçın Türkiye yerine bir Arabistan’da oynatılmak istenmesi tartışma başlatmıştı. Ancak buna rağmen karardan vazgeçilmeyip finalin Riyad’da oynanması ısrarı milleti infiale sokan skandala kadar uzandı. Maçı oynanmamasını sevinçle karşılayan halk; Atatürk’e, İstiklal Marşı’na ve bayrağa sahip çıkarak kutsal değerlerine kimsenin el uzatamayacağını bir kez daha dünyaya gösterdi. Türkiye’yi ayağa kaldıran rezaletin kimler tarafından planlandığının aydınlığa kavuşması için çok yönlü bir araştırma kaçınılmaz oldu.

ANITKABİR’DE COŞKU

Yaşananların ardından vatandaşlar Anıtkabir’e akın etti. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları ile vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerlerimiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atarak Anıtkabir’e yürüdü. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Tandoğan meydanında başlayan yürüyüşün ardından, Anıtkabir’e girmeden önce açıklama yaptı. Ümit Er[1]kol, şunları söyledi: “İlk günden itibaren bu Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da yapılması konusunda uyarmıştık. Bu kupanın yerinin Türkiye olduğunu; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ya da başka bir şehrimiz olduğunu söylemiştik. Ama bunu uyarırken doğrusu, hadsizliğin bu noktaya geleceğini biz bile öngörmemiştik. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, önderi Mustafa Kemal Atatürk’e, Mustafa Kemal Atatürk’ün taşınmasının, İstiklal Marşı’nın okunmasına karşı çıkacak bir hadsizlik noktasına geleceğini hiçbirimiz düşünmemiştik. Neyse ki Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, başkanları, camiaları ve futbolcular; Suudi Arabistan’a gereken cevabı verdiler. Bütün bu skandalın temel sorumlusunun Saray olduğunu da görmeliyiz. İlk günden itibaren, bu skandalın temel sorumlusu; saraydı, sarayın güdümündeki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıydı. Üç kuruş para için, millilik adı altında ülkenin her şeyini satmaktan çekinmeyenler, bu defa da İstiklal Marşı’nı ve Mustafa Kemal Atatürk’ü satılığa çıkarmaya kalktılar. Neyse ki Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları buna izin vermediler. Her iki camiaya, spor camiasının tüm taraflarına çok teşekkür ediyoruz.” Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokak, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da dün akşam Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçına; Suudi yetkililerin, futbolcuların Atatürk tişörtleri ve Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlar[1]la çıkmasına izin vermemesi tepki çekti. Karşılaşmanın ertelenmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokak, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Mansur Yavaş, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, “Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağı bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı. Büyükelçiliğin bulunduğu Çankaya ilçesi Turan Emeksiz Sokağı baştan sona Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle doldu. Büyükelçiliğin hemen önüne de aynı şekilde bayrak ve posterler asıldı. Öte yandan, polisin güvenlik önlemi aldığı büyükelçilik çevresin[1]deki yolları kullanan bazı sürücülerin araçlarında ‘İzmir Mar

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar