GTA 6 görüntülerini sızdırmıştı: 18 yaşındaki genç mahkeme tarafından akıl hastanesine yatırıldı!

GTA 6 görüntülerini sızdırmıştı: 18 yaşındaki genç mahkeme tarafından akıl hastanesine yatırıldı!
Londra'da bir mahkeme, Grand Theft Auto VI görüntülerini sızdıran genç hacker'ı belirsiz bir süreliğine hastaneye gönderdi.

18 yaşındaki Arion Kurtaj, adeta bir bilgisayar kahramanı gibi Rockstar'ın güvenlik duvarlarını aşmayı başardı. Ne ilginçtir ki, bu sıra dışı siber saldırıyı gerçekleştirirken polis nezaretindeydi. Kendisini sadece bir Amazon Fire TV Stick, akıllı telefon, klavye ve fare ile donatan Kurtaj, adeta bir dijital James Bond gibiydi. Ancak, bu siber macera pek uzun sürmedi ve genç hacker hemen tekrar gözaltına alındı.

.jpg

Arion Kurtaj'ın siber dünyadaki rolü, uluslararası bir hacker grubu olan Lasus$'ın merkezi bir üyesi olmasıyla daha da gizemli bir hal aldı. Olay, siber güvenlik dünyasında yeni bir sayfa açarken, genç yetenekli hacker'ın ne tür bir iz bırakacağı ise merak konusu.

06.jpg

Doktorlar, Arion Kurtaj'ın ciddi otizm nedeniyle yargılanamayacak kadar aklı yerinde olmadığını açıkladı. Mahkeme, suçlamaları işleyip işlemediğini değil, suç kastı olup olmadığını belirlemek üzere jüriye talimat verdi.

2-001.jpg

Zihinsel sağlık değerlendirmesi sonucunda, hakim Arion Kurtaj'ın siber suçlara olan ilgisinin devam ettiğine dair endişeler taşıdı. Kurtaj'ın sürekli olarak bu tür faaliyetlere geri dönmeyi istediği tespit edildi ve bu durumun halk için potansiyel bir risk oluşturabileceğine karar verildi. Mahkeme, gözaltında olduğu süre zarfında iddia edilen şiddet içeren davranışlarına dair raporları da inceledi. Bu raporlar arasında yaralanma ve mal hasarı olaylarına dair bilgiler bulunmaktaydı. Bu nedenle, Kurtaj'ın şu anda bir hastane hapishanesine gönderilmesine karar verildi.

1-002.jpg

Rockstar'ın iddiasına göre, Arion Kurtaj'ın gerçekleştirdiği hack işlemi şirkete 5 milyon dolarlık maddi zarar ve binlerce saatlik personel zamanı kaybına neden oldu. Ancak, Kurtaj'ın avukatları bu iddiayı GTA 6 fragmanının başarısıyla çürüttü. Avukatlar, fragmanın sadece ilk dört günde 128 milyon izlenmeye ulaşarak muazzam bir başarı elde ettiğini ve bu nedenle hack'in ciddi bir zarara yol açmadığını savundu.

Davada suçlu bulunan ikinci Lapsus$ üyesi, 17 yaşında olması nedeniyle ismi kamuoyuna açıklanmadı.

3-001.jpeg

Gizemli bir isimsiz hacker, Arion Kurtaj ve diğer Lapsus$ üyeleriyle işbirliği yaparak Nvidia ve BT/EE telefon şirketini ele geçirmek, değerli verileri çalmak ve ardından 4 milyon dolarlık bir fidye talep etmekle suçlanıyordu. Yaşı oldukça genç olan bu hacker, mahkeme tarafından verilen 18 ay gençlik rehabilite emri ve VPN kullanımına yasak gibi yoğun denetim altında bir cezaya çarptırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar