Tarsus Gastronomi Merkezi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

Tarsus Gastronomi Merkezi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor
Tarsus Gastronomi Merkezi, yöresel lezzetlerin sunulduğu ve üreticilere üretim, marka ve tescil konularında destek sağlanan bir mekan ve ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmekte.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Menteşe'de Gençler İşte' Projesi kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen iyi uygulama örneği ziyaretleri arasında yer aldı. Bu etkinlik, Slow Food Muğla Topluluğu'nun katkılarıyla Tarsus Gastronomi Merkezi'nde gerçekleşti.

Proje kursiyerleri tarafından hazırlanan yöresel lezzetlerden olan Keşkek ve Muğla Sulu Kebap, Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı etkinlik alanında tadıma sunuldu. Ayrıca, ziyaretçiler, yeryüzü pazarında hem yöresel yemeklerin hem de çeşitli geleneksel lezzetlerin tadına bakma fırsatını elde etti. Tarsus Gastronomi Merkezi'nin, sunduğu yöresel lezzetler ve sağladığı desteklerle giderek daha fazla ilgi gördüğü belirtti.

GASTRONOMİ

Gastronomi, yemek pişirme sanatı ve teknikleri ile yemek kültürlerinin incelenmesi ve anlaşılmasıyla ilgilenen bir alan. Yemeklerin hazırlanması, sunumu, sunumunda kullanılan malzemelerin seçimi ve kombinasyonu gibi unsurlar gastronominin temelini oluşturur.

Aynı zamanda gastronomi, bir bölgenin veya ülkenin yemek kültürü, yerel lezzetleri, tarım ürünleri ve geleneksel yemek pişirme yöntemleri gibi konuları da içerir. Günümüzde gastronomi sadece yeme içmeye dair fiziksel bir ihtiyacı karşılamaktan çok daha fazlasını ifade eder; kültürel bir ifade biçimi, sosyal etkileşimlerin bir parçası ve hatta bir turizm çekim merkezi olarak da görülür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar