''Halkın hükümetle arasındaki duygusal bağ koptu''

''Halkın hükümetle arasındaki duygusal bağ koptu''
Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici son anket sonuçlarını değerlendirdi. Gezici, özellikle halkın alım gücünü düşmesi sonucunda hükümetle arasındaki duygusal bağın koptuğunu söyledi.

''İKTİDAR MUTFAKTAN GEÇECEK''

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, yaptıkları anketlerin sonuçlarını ve yurttaşın nabzını yorumlarken çarpıcı ifadeler kullandı... Sandığa giderken halkın karar verme sürecinde en önemli faktörün ekonomik kriz olduğuna değinen Gezici, “Bugün halkın alım gücünde yaşanan daralma, temel ihtiyaçların dahi karşılanamayacak bir noktaya gelmesi toplum üzerinde birikmiş bir öfke yaratmış vaziyette” diye konuştu.

"VATANDAŞIN EN ÖNEMLİ SORUNU MUTFAK"

Cumhuriyet''e konuşan Murat Gezici, ekonomik krizin yurttaş ile hükümet arasındaki duygusal bağı kopardığını söyledi. Yurttaşın ekonomik söylemlerde muhalefete kulak vermeye başladığına vurgu yapan Gezici, şu bilgileri paylaştı: “Halka ‘Ekonomiyi kim düzeltir’ diye sorduğumuzda yüzde 44.8’i ‘Millet İttifakı’, yüzde 40.3’ü ‘Cumhur İttifak’ı diyor. Yüzde 14.9’u ise ‘Kararsızım’ yanıtını veriyor. Kararsızlar genç seçmenler. Halka ‘Ülkenin en önemli sorunu nedir’ diye sorduğumuzda yüzde 74’ü ‘Ekonomi diyor. Toplumun yüzde 76’sı ise Erdoğan yönetiminin ülke ekonomisini düzeltemeyeceğini söylüyor.”

"HALKIN YÜZDE 24''Ü DEVLET YARDIMI ALIYOR"

Gezici, “İktidar, ‘Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz’ diyerek ekonomiyle ilgili esas sorumluluğu ve mücadeleyi halka bıraktı. Halktan beklediği tasarrufa dair kendisi hiçbir adım atmadı. Harcamalardan vazgeçmedi. Bugün toplumun büyük bölümü, hükümeti halktan kopuk bir şekilde kendi sırça köşkünde yaşayan bir zümre olarak görüyor” dedi.

Devlet yardımıyla geçinen ailelerin sayısının 20 yılda dört kat arttığına dikkat çeken Murat Gezici, sözlerini şöyle bitirdi: “İktidar, mutfaktan geçecek. Bugün halkın yüzde 24’ü devlet yardımlarıyla geçiniyor. Bu, halkın fakirleştiğinin göstergesidir. Seçimlerin sonucunu öfkeli, hayal kırıklığı yaşamış, karamsar ve umutsuz seçmen belirleyecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar