Yarım tüp yok mu diye soruyorlar!

Yarım tüp yok mu diye soruyorlar!
Gaziantep'te 57 yıldır tüp satış bayisi bulunan ve 20 yıldır da Gaziantep Tüpçüler Odası Başkanlığı'nı yapan İmam Hüseyin Taşbaş vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve veresiye defterinin dolduğunu söyledi.

YARIM TÜP YOK MU DİYE SORUYORLAR!'

Gaziantep''in Karşıyaka Semti''nde tüp satıcılığı yapan İmam Hüseyin Taşbaş, halkın durumunun iyi olmamasından dolayı borçla tüp istediklerini söyledi.

"ÜÇ TÜP SATTIM İKİSİNİ BORÇLANARAK ALDILAR"

Gaziantepli İmam Hüseyin Taşbaş; "İnsanlar, borca aldığı tüpün parasını veremiyor. Nereden verecek? Birini ödeyip, bir daha borca tüp alıyor. Veresiye defteri doldu. Veremiyor. Şuanda mutfak tüpü 309, piknik tüpü ise 60 lira 50 kuruş. Bu dükkanın günlük 200 lira satışı yok. 5 lira, 10 lira kar ile tüp satarak çark döner mi?" dedi.  Hükümetin uyguladığı zamlar sonrasında eskiden bir kamyon tüp getirdiklerini ve aynı gün bitirdiklerini ifade eden Taşbaş, "İğneden ipliğe her şeye zam geldiği gibi, tüp gaza da zam geliyor. Dün üç tüp sattım, ikisini borçlanarak aldılar. Gelenler ‘Yarım tüp yok mu?'' diye soruyor.”

"67 YILDIR ESNAFIM BÖYLE DÖNEM GÖRMEDİM"

İnsanların gaz alamadıkları için petrollere 50-60 liralık gaz almaya gittiğini söyleyen Taşbaş, "Petrol istasyonları yasadışı olarak gaz dolduruyor. Bu çok tehlikeli. Çünkü, tüpler yamuluyor. Bu durumdaki tüpleri getirdiklerinde biz almıyoruz. Her an patlama tehlikesi ile karşı karşıya. Denetim yapılmıyor" dedi. İmam Hüseyin Taşbaş 67 yıldır esnaf olduğunu ve böylesine kötü bir dönem görmediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar