MİT'in eski efsane ismi Mehmet Eymür hayatını kaybetti

MİT'in eski efsane ismi Mehmet Eymür hayatını kaybetti
Türkiye'nin efsane isimlerinden olan Eski MİT'ci Mehmet Eymür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süre önce solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altına alınan Eski MİT Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Eski MİT Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, uzun süredir devam eden KOAH tedavisi sonucunda hayatını kaybetti. Türkiye'nin önemli istihbarat isimlerinden biri olan Eymür'ün ölüm haberi, tedavi gördüğü Çam Sakura Hastanesi'nden geldi.

1651997-001.webp

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

Mehmet Eymür, MİT kariyerine 1970'lerin başında adım atmış ve önemli görevlerde bulunmuş bir isimdi. 1971 darbe teşebbüsü sonrasında Orgeneral Faik Türün'ün emrinde çalışan Eymür, Kızıldere ve Ulaş Bardakçı operasyonlarına katılımıyla biliniyordu.

Ankara MİT Bölge Dairesi Başkanlığı Takip Şube Müdürlüğü görevine getirilen Eymür, daha sonra Bulgaristan'a atanmıştı. Eymür, Kenan Evren'in damadı Erkan Gürvit tarafından ASALA'ya karşı yürütülen operasyonlarda önemli görevler üstlenmişti.

Türkiye'ye dönüşünün ardından Mardin MİT Bölge Müdürlüğü'ne atanmış ve Kontrespiyonaj Dairesi içinde Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nü kurmuştu. 1984'te Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan izinle Babalar Operasyonu'nu başlatan Eymür, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin istihbarat dünyasında etkili bir isim olarak tanındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar