Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ifadesi ortaya çıktı: Mahkeme serbest bıraktı

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ifadesi ortaya çıktı: Mahkeme serbest bıraktı
Motorkuye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan ve kazanın hemen ardından yurt dışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, Türkiye'ye getirilerek ifade verdi.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Motorkuye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan kazanın ardından yurt dışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, Türkiye'de ifade verdi.

Duruşmaya, sanık Muhammed Hasan Sheikh Mahmud ve avukatı Şeyda Yıldırım katıldı. Sanık, olay tarihinde aracı kendisinin kullandığını belirterek, Avrasya Tüneli'nden çıktıktan sonra 5-10 dakika ilerlediğini ifade etti. Önünde hızlı giden motosiklet olduğunu söyleyen Mahmud, bir anda durduğunu ve yolun sağ tarafına doğru döndüğünü anlattı.

yunus-emre-gocer-kimdir.webp

"FRENE BASMAMA RAĞMEN ENGELLEYEMEDİM"

Sanık, ifadesinin devamında şunları aktardı: "Ben frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim. Bu sırada yaklaşık 55 kilometre hızla ilerliyordum. Öndeki motosikletin gittiğini görmüştüm. Ancak motosiklet bir anda durup döndüğü için ben de bu durumu beklemediğimden çarpmayı engelleyemedim."

270-191514-ekran-resmi-2024-01-12-18.webp

ŞÜPHELİNİN YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Sanık avukatı Şeyda Yıldırım, müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını ve serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme, sanığın serbest bırakılmasına ve hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirinin de kaldırılmasını kararlaştırırken, duruşma 16 Ocak'a ertelendi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar