Patates çürümelerine son! Aralarına birkaç tutam serpiştirmek yeterli

Patates çürümelerine son! Aralarına birkaç tutam serpiştirmek yeterli
Her mutfakta sıkça kullanılan patates, yanlış koşullarda muhafaza edildiğinde hızla filizlenip çürüme eğilimine giriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda, patatesin raf ömrünü uzatmanın pratik yolu bulundu.

Medyatava Emel Bağbekleyen’in haberine göre, patatesin filizlenmesini engellemenin temel kuralı, onları hava geçiren bir çuval, kutu veya sepete koymak. Ancak bu tek başına yeterli değil. Patatesleri sakladığınız alana yerleştireceğiniz kese kağıdı, filizlenmeyi önlemede etkili bir rol oynuyor. Patateslerinizi mutlaka serin ve karanlık bir yerde saklamanız gerekiyor. Ayrıca, patatesleri soğan veya sarımsakla bir arada muhafaza etmekten kaçınmalısınız.

potatoes-411975-1280-1-dnzb.webp

Uzmanlar, patatesin filizlenmesini önlemek için etkili bir doğal çözüm öneriyor: Ada çayı. Ada çayının içerdiği anti-mikrobiyal ve antioksidan özellikler, patateslerin yeşillenmesini, filizlenmesini ve çürümesini engelliyor. Patateslerin arasına birkaç tutam ada çayı serpiştirmek, bu özel besinlerin etkilerinden faydalanmanızı sağlayarak patateslerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilir.

Bu basit yöntemle, mutfaklarınızda patateslerinizi daha uzun süre saklayabilir, lezzetli yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

patates-saklama-yontemi-ebng.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar