Kulislere bomba gibi düştü! AKP'li vekiller 6'lı masanın adayını açıkladı

Kulislere bomba gibi düştü! AKP'li vekiller 6'lı masanın adayını açıkladı
Kulis bilgilerinden aktarılana göre, iktidar cephesi, ‘6’lı masa’nın kimi aday göstereceğini açıkladı. Ayıca AKP cephesi, ekonomik gidişata karşı böbürlenmeye başladı. İşte detaylar…

BOMBA KULİS İDDİASI! MUHALEFETİN ADAYI BELLİ...

Geçtiğimiz günlerde, “Cumhur İttifakı’nın adayı benim” diyen Erdoğan, seçime 1 yıl kala adaylığını İzmir’den ilan etmiş oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da adaylığını ya da adayını açıklamaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu sözlere henüz karşılık vermedi ama parti yöneticilerinden “Sandığı getir adayı açıklayalım” yönünde değerlendirmeler geldi.

Muhalefet partilerinin oluşturduğu “Altılı masa” şimdilik seçim takvimi belli olmadan aday açıklamayı planlamıyor. Bu tutum “Muhalefetin adayı kim olacak?” sorusunun daha uzun süre siyaset kulislerinde sorulmaya devam edeceğini gösteriyor.

Duvar’ın ‘Duvar Arkası’ bölümünden alınan bilgilere göre, Muhalefet kadar adayı merak eden iktidar cephesinden ise farklı tahminler geliyor. Bir kesim Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını düşünürken İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a şans verenler de var.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hâlâ denklemden çıkmadığını düşünenlerin yanı sıra bir beşinci görüş ise muhalefetin bu 4 isim dışında aday çıkaracağı yönünde. AK Partili bir yönetici, adayın daha önce adı duyulmayan biri olabileceğini belirterek, “Bence No-name bir isim belirleyecekler” iddiasında bulundu.

KRİZ VEKİLERİ DE VURDU

İktidardan muhalefete gündemin bir numaralı maddesi ekonomik sorunlar. İktidar yaşanan krizi küresel sorunlara ve pandemiye bağlarken muhalefet yanlış politikalara işaret ederek yönetimi eleştiriyor. Gerekçeler farklı yorumlansa da sorunu reddeden yok. AK Parti’den CHP’ye Meclis’teki milletvekilleri de krizi yaşıyor. CHP’li bir siyasetçi “daha önce de krizler oldu ama böylesini yaşamadık” derken evini, arabasını özel sektörde yönetici iken aldığını, iki çocuğunu o koşullarda rahatça okuttuğunu, bugün olsa yapamayacağını anlatıyor. AK Partili bir yönetici de yaşanan sorunu kabul ederken, “2 çocuğumu yurt dışında okuttum. Şu an olsa okutamam, mümkün değil” diyor. Aynı milletvekili gün içinde konuştuğu bir milletvekilinin de aylık benzin masrafının 20 bin lirayı bulmasından dert yandığını anlatıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar