Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin'den bomba kulis bilgisi: Devlet Bahçeli’den Muharrem İnce hamlesi

Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin'den bomba kulis bilgisi: Devlet Bahçeli’den Muharrem İnce hamlesi
Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin yaptığı görüşmedeki detayları açıkladı. Ergin; Bahçeli'nin Muharrem İnce’yi Cumhur İttifakı’na çekme faaliyetlerine başladığını iddia etti.

SIR PLANI İFŞA OLDU! BAHÇELİ’DEN FLAŞ İNCE HAMLESİ

Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi’ye açıklamalarda bulunan Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, siyasetin gündemini değiştirecek bir kulisi aktardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin yaptığı görüşmeyi değerlendiren Ergin, MHP Genel Merkezi’ndeki kaynaklara dayandırdığı iddiasında; "MHP kaynaklarından aldığım bilgi şu; sayın Bahçeli Muharrem İnce’yi muhalefetin muhalefeti içerisinde kendilerine en yakın isim olarak görüyor ve MHP Genel Merkezi’nde görüşmeye davet ederek Cumhur İttifakı’na katılması noktasında bir nabız yoklaması yaptı" dedi.

MUHARREM İNCE’NİN CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILMASIYLA NE AMAÇLANIYOR?

Ergin, programın moderatörü Kübra Çelebi’nin, “Anketlere göre çok fazla bir varlık oluşturamadığı görülen Muharrem İnce’nin ve partisinin Cumhur İttifakı’na katılmasıyla ne amaçlanıyor?” şeklinde sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

"MHP çevrelerinden aktarılanlara göre konuşayım; İnce’nin çarpan etkisi yapabileceği düşünülüyor.
Birincisi CHP’nin Davutoğlu ve Babacan ile işbirliği yapmasından rahatsızlık duyan CHP’lilerin İnce’ye yöneleceği ve böylelikle bu oyların Cumhur İttifakı çatısı altına girebileceği değerlendiriliyor."

"ASIL AMAÇLANAN ÇOK BAŞKA"

Ergin sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Diğer yandan da, asıl amaçlanan çok başka. İnce’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının AKP’den ve MHP’den Millet İttifakı’na yönelen oyları durdurabileceği düşünülüyor. Çünkü, İnce, her ne kadar eski popülaritesi olmasa da muhalif seçmenler için önemli bir figür. Bu figürün Cumhur İttifakı içerisinde yer almasıyla AKP ve MHP’den kopan, kopmakta olan ama özellikle de kararsız kalan seçmende soru işaretleri yaratacağı düşünülüyor. Bana aktarılan bu."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar