Şenol Babuşcu: 3 bin 400 lira düşecek

Şenol Babuşcu: 3 bin 400 lira düşecek
Ünlü ekonomist Şenol Babuşcu, canlı yayında asgari ücretlilere kara haberi vererek gerçek rakamı açıkladı.

Babuşcu, TÜİK verilerine göre son 4 ayda asgari ücretle çalışan milyonlarca kişinin maaşlarının yüzde 18,72 oranında eridiğini belirtti.

Özellikle temmuz ayında emeklilere yapılacak olan ara zam beklentisiyle birlikte, asgari ücretli çalışanların maaşlarına yılda yapılan çift maaş uygulamasının bu yıldan itibaren tek maaşa indirildiği bilgisini aktardı.

Peki, asgari ücretlilere bir ara zam yapılacak mı? Uzman isim Şenol Babuşcu açıkladı. Babuşcu, "Kesinlikle yapılması gerekiyor. Maaşlar yüzde 20 erimiş durumda. Asgari ücretin yüzde 20 erimesi, 3 bin 400 lira daha eridiği anlamına geliyor. Bu durumu düşünürsek, asgari ücretin şu an itibarıyla 13 bin TL'ye kadar düştüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli, Temmuz ayında bir ara zam beklentisi içinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, asgari ücrete dair önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin hükümet tarafından belirlenmediğini vurgulayan Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir araya getirerek müzakerelerin sağlanmasını temin eden bir kurumuz. Temmuz ayında artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında artış yapıldı. Ekonomi dengesi önemlidir, bunu gözetmemiz gerekiyor. Kalıcı refah artışını hedefliyoruz. Şu anda istihdamı gözeterek bir büyüme sergiliyoruz. Bu süreçte işçilere, memurlara ve emeklilere destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Asgari ücretin ne kadar olduğu ise şu şekilde:

ASGARİ ÜCRET: 20,002.50 TL
SGK PRİMİ% 14: 2,800.35 TL
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1: 200.03 TL
KESİNTİLER TOPLAMI: 3,000.38 TL
NET ASGARİ ÜCRET: 17,002.12 TL

İŞVERENE MALİYETİ (TL / AY):

ASGARİ ÜCRET: 20,002.50 TL
SGK PRİMİ% 15.5 (İşveren Payı): 3,100.39 TL
İŞVEREN İŞSİZLİK SİGORTA PRİMİ % 2: 400.05 TL
İŞVERENE TOPLAM MALİYET: 23,502.94 TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar