Seçil Erzan davasında yeni gelişme! Dikkat çeken Çorlulu pazarcı çift detayı

Seçil Erzan davasında yeni gelişme!  Dikkat çeken Çorlulu pazarcı çift detayı
Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan DenizBank şube müdür Seçil Erzan davasında dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

İstanbul'da yüksek kar getirisi vaat eden bir fon olduğu iddiasıyla, aralarında tanınmış futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülen Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın davasında yeni gelişmeler yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın birleştirme talebiyle hazırlanan iddianamelerin kabul edilmesiyle mağdur sayısı 26'ya yükseldi. Yeni mağdurlar arasında Kaan Sinih, Sevgil Sinih, Tursun Sinih, Hacer Çorbacı ve Hasan Çorbacı da bulunuyor.

İddianameye göre, Hacer Çorbacı ve Hasan Çorbacı gibi mağdurların, Çorlu'da pazarcılıkla geçimlerini sağladıkları ve sanık Erzan ile babasının pazarcı olması nedeniyle tanıştıkları belirtiliyor. Sanık Erzan'ın, Çorlu'da çalıştığı bankanın Florya şubesine tayin olmasının ardından müştekilere birikimlerini bu şubeye taşımalarını önerdiği ve paraları gizli bir fona yatıracağını söyleyerek müştekileri ikna ettiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan'ın müştekilerden aldığı 82 bin lira sonrasında müştekilere 43 bin lira kredi çektirerek bu parayı sanık Hüseyin Eligül'ün hesabına gönderdiği de iddia ediliyor. Sanıklar Erzan ve Eligül hakkında 3'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle birlikte, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili detaylı bir yargılama sürecinin başlayacağı öngörülüyor.

secil-erzan-ikinci-kez-hakim-karsisina-cikiyor-1704960024-0822.webp

ANA İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak, yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği, ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturduğu, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

secil-erzan.webp

SANIK ERZAN'IN 84 YILDAN 275 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Sanık Erzan hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 84 yıldan 275 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 ile 98 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar