Kilosu değil sadece ve sadece 1 adet: 1 adet soğanın fiyatını görenler gözlerine inanamadı

Kilosu değil sadece ve sadece 1 adet: 1 adet soğanın fiyatını görenler gözlerine inanamadı
Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, temel gıda maddelerinin fiyatlarında rekor artışlara neden olurken, vatandaşın da gelen zamlarla beli iyice büküldü. Son olarak zamdan nasibini alan soğan da lüks oldu.  Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, 1 adet soğanın fiyatını paylaşarak duruma isyan etti.

GÜNBOYU-ŞAHİN YILDIZ

Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, sosyal medya hesabından 1 adet soğana 7,25 lira verdiğini duyurarak, "Aklım durdu" dedi.

Öte yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ekonominin geldiği son noktayı, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile ortaya koydu. 

Ekonominin durumunu ''çeyrek altın ve soğan'' fiyatları üzerinden kıyaslayan Öztrak''ın paylaştığı görselde, 2002 yılında çeyrek altının 21 TL, 2023 yılında ise 1 kilogram soğanın 19,90 olduğu bilgisi yer aldı.

FİYATLAR BÖYLE DEVAM EDECEK!

Geçtiğimiz günlerde ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Burada yaşanan sorun, soğan ile ilgili zincir halkasının kopmasından kaynaklanıyor. Plansızlık ve öngörüsüzlük var. Eğer hava müsait olursa erkenci soğanın sökümü gerçekleşecek ama o da piyasaya düşük fiyatla girmeyecek. Bayrama kadar bu fiyat devam edecek gibi görülüyor. Üretim bir yıl fazla, bir yıl az oluyor. Planlama yapılmalı. Ancak bugüne kadar bu yönde düzenleme olmadı" açıklamasında bulunmuştu.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar