Fahiş zamlanan soğan Meclis'te: 'İşte yaparsa AKP yapar'

Fahiş zamlanan soğan Meclis'te: 'İşte yaparsa AKP yapar'
Çarşı pazar ve marketlerde enflasyonun gıda fiyatları üzerindeki etkisi yakından görülürken soğanın fahiş zamlanması ise dikkat çekiyor. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Meclis'teki konuşmasında soğanı göstererek 1 yıl içinde değişen fiyata işaret etti. Şevkin, "İşte yaparsa AKP yapar arkadaşlar” dedi.

Selahattin Demirel / Günboyu

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşma sırasında kürsüye soğanla çıktı.

Son günlerde fiyatı fahiş zamlanan ve lüks haline gelen soğandaki duruma dikkat çeken Şevkin bir adet soğanın fiyatının 10 lira olduğunu belirtti.

Genel Kurul’a 200 TL’lik banknot gösteren Şevkin, “Bu 200 TL’lik banknotla ne alabiliyoruz? Geçen sene soğanın kilosu 2 TL’ydi, şu anda tek bir soğan 10 TL. 200 TL’ye geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar arkadaşlar.” ifadelerini kullandı.

Şevkin''in Meclis''teki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"SANAL GÜNDEMLERLE UĞRAŞIYORUZ"

“Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş şekilde özelleştirme ve satış işlemleri gerçekleştiriliyor. Bunun içerisinde şeker fabrikaları, tekel, kağıt fabrikası gibi pek çok alan var ve ne yazık ki enerjide de durumumuz ortada. BOTAŞ''ı da paramparça ederek satmaya çalışıyorsunuz. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı zaten satılmış durumda. Bu komisyonun, yaşanan depremler sonrası gidip, incelemeler yapıp deprem bölgesinde yer alan 353 organize sanayi bölgesinin 35’inde deprem sonrası faaliyetleri incelemesi ve orada hayatını kaybetmiş ve göç etmiş ve orada çalışamaz durumdaki insanların durumunu ortaya koyması gerekirken ne yazık ki şu anda farklı sanal gündemlerle uğraşıyoruz. Doğrusu, hayatını kaybeden insanlarla ilgili ne yapılıyor, bilmiyoruz.

"HER GÜN 1 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR"

Bu ülkede, maalesef bütün bu biyolojik afetler nedeniyle 250 bin insan hayatını kaybetti. Buna kafa yormadınız. Bu ülkede kadın cinayetleri yaşandı, her gün bir kadın öldürülüyor. Buna kafa yormadınız. Bu ülkede sizin vahşi madenciliğiniz nedeniyle madenlerde insanlar hayatını kaybetti. Onların kanı üzerinden siyaset yaptınız ve utanmadınız.

"KIZILAY VE AFAD''DA İSTİFA YOK"

Ne yazık ki bu ülkede, çadırı temin edemeyen, şu anda hâlâ, iki ay geçmiş, barınma, konteyner, hijyen sorununu çözemeyen Kızılay ve AFAD’da herhangi biri istifa etmemekte. Ancak valiler istifa edip AKP’den milletvekili olmak için sıraya girmektedir. Bunu hangi başarınızdan dolayı yapıyorsunuz? Dolayısıyla bu ülkede kadınlara ‘çürük’, ‘sürtük’, ‘cibilliyetsiz’ diyenlerden bu kadınlar hesabını soracak. 15 Mayıs’ta, hiç merak etmeyin, 13. Cumhurbaşkanı’mızın başkanlığında bu ülkeye baharı getireceğiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar