Melisa Kaya yıllar sonra ilk kez konuştu: Ahmet Kaya bugün yaşasaydı Erdoğan’ı destekler miydi?

Melisa Kaya yıllar sonra ilk kez konuştu: Ahmet Kaya bugün yaşasaydı Erdoğan’ı destekler miydi?
10 Şubat 1999 tarihindeki bir ödül töreninde lince maruz kalıp akabinde sürgüne giden ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın kızı Melis Kaya, babasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ

Gazeteci İrfan Aktan''ın görüştüğü Melis Kaya, babası Ahmet Kaya ile ilgili konuştu. Aktan''ın "Erdoğan’ın politikalarına nasıl yaklaşırdı sizce?" sorduğu soruya cevap veren Melis Kaya, "Ahmet Kaya yaşasaydı belki bugün de sürgünde, hapiste olabilirdi" dedi.

Artı Gerçek''te yer alan habere göre, Gazeteci İrfan Aktan, sanatçı Ahmet Kaya''nın kızı Melis Kaya ile görüştü. 

Aktan''ın "Tayyip Erdoğan’ın Ahmet Kaya’ya olan ilgisi, şarkılarını dinlerken gözyaşı döktüğü biliniyor. Peki Ahmet Kaya bugün yaşasaydı, Erdoğan’ın politikalarına nasıl yaklaşırdı sizce?" sorusuna Melis Kaya şöyle cevap verdi:

"Muhakkak yine kendine özgü bir biçimde bu dönemi yorumlar ve bireysel tavrını koyardı. Ahmet Kaya yaşasaydı belki bugün de sürgünde, hapiste olabilirdi. O yüzden Ahmet Kaya’nın ne yaşadığını, neden yaşadığını, ona neden bunların yaşatıldığını tekrar tekrar hatırlamalıyız. Aslında “baban yaşıyor olsaydı, şu konuda ne düşünürdü, ne yapardı” diye sorulduğunda vereceğim yanıttan da çok emin olamıyorum. Çünkü ben Melis olarak onun adına konuşamam. Babam ezber bozan, şaşırtan bir insandı. Hakkını teslim edebilmek için onu doğru okumak lazım. Onun linç edilişiyle, o linçciliği besleyen toplumsal, siyasal meselelerle iyi hesaplaşılması, dersler çıkarılması lazım."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar