Brent petrol fiyatları açıklandı

Brent petrol fiyatları açıklandı
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 84,05 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını değiştirmemesinin ardından dün yaklaşık yüzde 3'lük bir düşüşle son 7 haftanın en düşük kapanışını yaşayan Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,44 dolardan tamamladı.

Bugün saat 09.30 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,73 artarak 84,05 dolara yükseldi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 79,53 dolardan alıcı buldu.

Orta Doğu'da ateşkes sağlanması müzakereleri devam ederken İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Bugün yapılan hava saldırısında, Gazze'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyindeki Muğraka bölgesi ile Zehra kentinde 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ateşkes ihtimalinin arz endişelerini azaltması petrol fiyatlarını düşürse de, İsrail'in saldırıları arz endişelerini artırarak petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini destekliyor.

Kızıldeniz'deki çatışmaların küresel petrol arzını olumsuz etkileyeceği endişesi de fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'de İran destekli Husiler tarafından kontrol edilen bir bölgede insansız yüzey aracını (USV) imha ettiği bildirildi. Bu durum petrol ve akaryakıt sevkiyatları için önemli olan bölgedeki gerginliği artırarak petrol fiyatlarını destekliyor.

Dün ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 7,3 milyon varil artarak 460,9 milyon varile yükseldiğini açıkladı. Piyasa beklentisi ise stokların yaklaşık 2,3 milyon varil azalacağı yönündeydi. Bu artış, ABD'deki talebin zayıf olduğuna dair işaretler vererek fiyatların yükselişini kısıtladı.

Dün Fed'in politika faizini sabit tutma kararı da petrol fiyatlarını aşağı çekti. Yüksek faiz oranları, ABD dolarının güçlenmesine neden olarak petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getiriyor ve talebi azaltıyor.

Teknik olarak, Brent petrolde 85,22 ile 86,84 dolar aralığının direnç, 82,64 ile 81,68 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar