Kilise saldırganlarının yakalandığı anlar ortaya çıktı

Kilise saldırganlarının yakalandığı anlar ortaya çıktı
İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı düzenleyen zanlıların Başakşehir'de saklandıkları evde polis ekiplerince gözaltına alındığı anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini esnasında yaşanan saldırıda Tuncer Cihan hayatını kaybetmiş, Rus ve Tacikistan uyruklu olan saldırganlar ise Polonya plakalı bir otomobil ile kaçmıştı.

aw131013-01.jpg

150 KİŞİLİK BİR ÖZEL EKİP KURULDU

Olaydan sonra geniş çaplı operasyonlar düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kaçan saldırganların izini sürdü. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube personellerinden oluşturulan 150 kişilik bir özel ekip bölgedeki güvenlik kameralarını ve mobese kayıtlarını saniye saniye inceledi. Kısa bir sürede zanlıların Başakşehir'de bir evden saklandıkları belirlendi. Özel Harekat Polislerinin de katılımıyla eve bir operasyon düzenlendi. Koçbaşı ile girilen evde saklanan zanlılar gözaltına alındı. Şahısların gözaltına alındığı o anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

aw131013-02.jpg

"ÇOK FAZLA BİR ŞEY DUYAMADIK"

Aynı sokakta yaşayan ve operasyon anına şahit olan İrfan Parsalı adlı bir vatandaş “Gece saatleriydi sivil polisler geldiler içeri girip şahısları aldılar biz çok fazla şey duyamadık zorluk çıkarttılar mı bilmiyoruz ama sonra beyaz bir aracın arkasına koyup götürdüler o anları gördük” sözlerini kullandı.

aw131013-03.jpg

aw131013-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar