Türkiye'nin satın aldığı F-16'lara Yunan Adaları şartı

Türkiye'nin satın aldığı F-16'lara Yunan Adaları şartı
Türkiye'nin ABD'den satın aldığı F-16'larla alakalı çarpıcı bir iddia gündeme resmen bomba gibi düştü. İşte detaylar...

Türkiye'nin ABD'den satın aldığı F-16 savaş uçaklarıyla alakalı bomba bir iddia ortaya atıldı. Yunan Kathimerini gazetesi; Türkiye’nin satın aldığı F-16’ların Yunan adaları üzerinde kullanımının sınırlandırıldığı iddia etti.

eurofighter-typhoon-plani-vardi-turkiye-40-yeni-f-16-aliyor-copy.jpg

"F-16 PROGRAMI SONLANDIRILABİLİR"

Kathimerini'nin güvenilir olan diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri Bakanlığının söz konusu olan şartı, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun alakalı dört komitesine gönderdiği ve içeriği gizli olacak bir mektupla bildirdiğini ifade etti.

Mektupta, bu şartın ihlal edilmesiyle Dışişleri Bakanlığı'nın sorunu çözmek için inisiyatif almayı taahhüt ettiği ve sorun hala çözülmezse F-16 programının sonlandırılacağı söyledi.

turk-pilotlar-2066686.jpg

"KONGRE ÜYELERİ F-16 SATIŞINA ONAY İÇİN KONDU"

Haberde benzer olan bir gelişme Ankara'nın Rusya'dan S-400 füzesi satın alması esnasında olduğu ve Türkiye'nin, ortak geliştirici bir ülke olduğu F-35 programından çıkarıldığı ifade edildi. Haberde Dışişleri Bakanlığının koyduğu şartın öncelikle Türkiye'nin Doğu Akdeniz ile Ukrayna'daki faaliyetlerine son derece büyük bir şüphe ile yaklaşan Kongre üyelerini F-16 satışına onay için konduğunda üstüne basıldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar