Kara kış kapıda: Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 23 ilde yoğun kar yağışı alarmı

Kara kış kapıda: Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 23 ilde yoğun kar yağışı alarmı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumuna göre, sıcaklıkların 8 ila 10 derece birden düşeceği bekleniyor. 23 ile ise sarı kodlu uyarı yapıldı. Uzmanlar vatandaşların soğuk havalara karşı dikkatli olunmalarını istedi. İşte il il hava durumu...

Ülkemiz genelinin çok bulutlu olacağı belirtilirken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

0612buyuk-1-jf65.webp

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji, yoğun kar yağışı nedeniyle 23 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Vatandaşların yağışlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.

Hava sıcaklıklarında İç kesimler ve Doğu Karadeniz'de hissedilir derecede azalma beklenirken, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

23 İLE SARI KODLU UYARI

Kuvvetli kar yağışı uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

1824buyuk-1-2hd1.webp

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Marmara Bölgesi genelinde hava durumu çok bulutlu olacak. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinde hafif karla karışık yağmurların, yüksek kesimlerinde ise hafif kar yağışının etkili olması bekleniyor. Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

EDİRNE °C, 5°C: Çok bulutlu.

İSTANBUL °C, 7°C: Çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu.

KIRKLARELİ °C, 3°C: Çok bulutlu.

KOCAELİ °C, 6°C: Çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu.

446965c012212f12e59c60d5bd25f5e2-dfeb.webp

EGE BÖLGESİ: Ege Bölgesi'nde genel olarak çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde ise pus ve yer yer sis gözlemlenebilir.

A. KARAHİSAR °C, 2°C: Çok bulutlu.

DENİZLİ °C, 9°C: Çok bulutlu.

İZMİR °C, 11°C: Çok bulutlu.

MANİSA °C, 9°C: Çok bulutlu.

4586477-qyty.webp

AKDENİZ BÖLGESİ: Akdeniz Bölgesi'nde hava durumu çok bulutlu olacak. Kahramanmaraş çevrelerinde yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. İç kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.

ADANA °C, 20°C: Çok bulutlu.

ANTALYA °C, 20°C: Çok bulutlu.

HATAY °C, 15°C: Çok bulutlu.

ISPARTA °C, 6°C: Çok bulutlu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumu çok bulutlu olacak. Karaman ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçişler yaşanacak. Yer yer pus ve sis olayları gözlemlenebilir.

ANKARA °C, 2°C: Çok bulutlu.

ESKİŞEHİR °C, 2°C: Çok bulutlu.

KONYA °C, 1°C: Çok bulutlu.

YOZGAT °C, -3°C: Çok bulutlu.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Batı Karadeniz Bölgesi'nde hava durumu çok bulutlu olacak. Sinop çevrelerinde yağmurlu geçişlerin yaşanması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis gözlemlenebilir.

BOLU °C, 2°C: Çok bulutlu.

KASTAMONU °C, 0°C: Çok bulutlu.

SİNOP °C, 7°C: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.

ZONGULDAK °C, 8°C: Çok bulutlu.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava durumu çok bulutlu olacak. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağışlar görülecek. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis gözlemlenebilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 4°C: Çok bulutlu.

SAMSUN °C, 8°C: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

TOKAT °C, 2°C: Çok bulutlu.

TRABZON °C, 7°C: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık ve kar yağışlı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumu çok bulutlu olacak. Bölge genelinde yağışların kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 1°C: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı.

KARS °C, -1°C: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.

MALATYA °C, 6°C: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu.

VAN °C, 5°C: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ:

Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Siirt'in yükseklerinin kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri yoğun kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar