Film değil gerçek! Yeni salgının adı zombi virüs

Film değil gerçek! Yeni salgının adı zombi virüs
Bilim insanları, Sibirya'daki buzullardan çıkan antik virüslerin "zombi virüs" olarak adlandırdıkları Methuselah mikroplarının, insanlar için ölümcül bir salgın başlatabileceği uyarısında bulundu.

Fransa'nın önde gelen kurumlarından Aix-Marseille Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, Sibirya'daki buzulların içerisinde binlerce yıl boyunca donmuş kalmış antik virüslerin, iklim değişikliği ve kutup deniz buzunun erimesiyle birlikte ortaya çıkarak yeni bir salgın tehlikesi yaratabileceğini ortaya çıkardı.

VİRÜSLER CİDDİ SALGIN RİSKİ TAŞIYOR

Araştırmayı yürüten genetik uzmanı Jean-Michel Claverie, Methuselah mikroplarının donmuş topraklarda halen tek hücreli organizmaları enfekte edebildiğini belirtirken, bu virüslerin insanlar için henüz risk oluşturmadığını ancak donmuş toprakların erimesi ve iklim değişikliği sonucu ortaya çıkabilecek diğer virüslerin ciddi bir salgın riski taşıdığını vurguladı.

ÇOCUK FELCİ GİBİ HASTALIKLARI TETİKLEYEBİLİR

İngiliz The Guardian'daki haberde yer alan Rotterdam'daki Erasmus Tıp Merkezi'nden virolog Marion Koopmans da bu uyarıyı destekleyerek, donmuş topraklardaki bilinmeyen virüslerin, özellikle eski çocuk felci türleri gibi hastalıkları tetikleyebileceği endişesini dile getirdi.

Bilim insanları, en büyük riskin donmuş toprakların erimesi değil, iklim değişikliğinin etkisiyle kutup deniz buzunun kaybolması olduğunu ifade ediyor. Bu durumun, Sibirya'da endüstriyel faaliyetlerin artmasına ve büyük madencilik operasyonlarına olanak sağlayarak yeni virüslerin ortaya çıkma riskini artırabileceğini değiniyorlar. Uzmanlar, bu duruma karşı alınması gereken önlemlerin acil olduğunu vurgulayarak, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirme çağrısında bulunuyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar