Kur'an-ı Kerim'i 3 kez kez öptükten sonra ayağı ile bastı, gözaltına alındı

Kur'an-ı Kerim'i 3 kez kez öptükten sonra ayağı ile bastı, gözaltına alındı
Sivas’ta, Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında bir kişi Kur'an-ı Kerim'i, önce öpüp sonrasında ayağı altına aldı.

Sivas’ta, Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu seçimi sırasında yaşanan olayda, başkan adaylarından S.K., Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptükten sonra ayağı ile basması sebebiyle 'dini değerleri aşağılama' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Olay, Yenidoğan Mahallesi Safa Camisi'nde meydana geldi. Derneğin Genel Kurulu ve başkanlık seçimi sırasında söz alan başkan adaylarından S.K., konuşmasını yaparken Kur'an-ı Kerim'i önce 3 kez öpüp başına koydu, ardından yere bırakarak sağ ayağı ile üzerine bastı.

Yaşanan olay camide bulunan dernek üyeleri tarafından kaydedildi. S.K.'ya, camideki dernek üyeleri de yaptığı davranıştan dolayı büyük tepki gösterdi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Sivas Valiliği soruşturma başlattı. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan S.K., 'dini değerleri aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

Sivas Valiliği konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Yüce Kitabımıza yapılan bu aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu tür kişiler hukuk önünde gereken cezayı alacaklardır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Olayla ilgili detaylı soruşturma sürerken, S.K.'nın adli işlemleri devam ediyor.

kuranikerimseivas.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar