Vali Gül’den sokak köpekleri sorununa çözüm önerisi

Vali Gül’den sokak köpekleri sorununa çözüm önerisi
İstanbul Valisi Davut Gül, katıldığı yayında 'Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor' diyerek 'sokak köpekleri' sorununa da değindi.

İstanbul Valisi Davut Gül, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programına konuk oldu ve Esra Elönü'nün sorularını yanıtladı.

Vali Gül, İstanbul'da yaşanan sorunlara dikkat çekerek, özellikle yeşil alan eksikliği, trafik sorunları ve kentsel dönüşümle ilgili zorlukları eleştirdi.

'TRAFİK CİDDİ ANLAMDA SIKINTILI'

Konuşmasında, "İstanbul'da ortalama herkesin yaşadığı sorunlar var. Yeşil alan çok az ve trafik ciddi anlamda sıkıntılı. Kentsel dönüşümle ilgili sorunlar var. Nüfus kalabalık. Dolayısıyla sorun alanlarının düzelmesi lazım" ifadelerine yer verdi.

'İSTANBUL DÜNYANIN EN GÜVENLİ ŞEHİRLERİNDEN BİR TANESİ'

Öte yandan, Vali Gül, "İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Ama İstanbul'un daha güvenli olabilecek potansiyeli de var. Son 3 yılda İstanbul'da faili meçhul hiçbir cinayet yok." açıklamalarında bulundu.

Vali Gül, sıklıkla gündeme gelen sokaklardaki başıboş köpeklerin yarattığı sorunlara da değindi. "Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor. Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor. Ortada iki tane yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız, ya da komple aynı anda hepsini kısırlaştıracaksınız. 3-5 yıldır İstanbul'un bu meseleden yaşadığı sorun sürdürülebilir değil. İnsanlar ölüyor. Aynı anda bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar