Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Soğuk ve yağışlı hava geliyor!
Türkiye, önümüzdeki perşembe gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, haftalık hava tahminine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'yi etkileyen yağışlı sisteminin güneydoğuya doğru hareket ettiğini belirten Şahbaz, "Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir kesiminde yarın da yağışlar devam edecek. Yağışlar, Doğu Anadolu'da genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'da ise yağmur şeklinde görülecek" dedi.

sogukhavadalgasi.jpg

YÜKSEK KESİMLERDE KAR GÖRÜLECEK

Perşembe gününden itibaren ise Türkiye'nin, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Bu sistemin Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'i etkisi altına alarak yağışlara neden olacağını belirten Şahbaz, cuma günü ise yeni sistemle birlikte yağışların genişleyerek ülke genelinde etkisini artıracağını ifade etti. İç Anadolu'da Sivas dışında hafif kar yağışları beklendiğini söyleyen Şahbaz, yüksek kesimlerdeki yağışların genellikle kar şeklinde olacağını, alçak kesimlerde ise yağmur şeklinde olması öngörüldüğünü belirtti.

SABAH SAATLERİNDE SİS GÖRÜLECEK

Havanın genellikle az bulutlu ve açık olacağı, gece ve sabah saatlerinde sis ve pus görüleceği bilgisini paylaşan Şahbaz, sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceğini söyledi.

Ankara'da cuma günü hafif kar yağışı beklediklerini, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günleri yağmur şeklinde yağışların olacağını belirtti. İzmir için ise yağış beklentisinin bulunmadığını, sıcaklıkların çarşamba günü 5 ila 12 derece, perşembe günü 4 ila 13 derece, cuma günü ise 6 ila 13 derece arasında değişeceğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar