Menteşe Devlet Hastanesi’nin deprem ödeneğini nereye harcamışlar! Utandıran gerçek ortaya çıktı

Menteşe Devlet Hastanesi’nin deprem ödeneğini nereye harcamışlar! Utandıran gerçek ortaya çıktı
Gazeteci İsmail Saymaz depremde hasar gören Menteşe Devlet Hastanesi’nin güçlendirilmesi için verilen 800 bin liranın nereye harcandığını açıkladı.

6 Şubat depremlerinde binaların okulların yanı sıra hastaneler de yerle bir oldu, büyük hasar aldı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin duvarları ve zemini çatladı, tavanı çöktü. Hastane binasının yapıldığı alanın riskli olduğu raporlarla ortaya çıktı. Onlarca insanın can verdiği, yoğun bakımdaki hastaların elektriksiz kaldığı hastane depremin ve ihmaller zincirinin simgelerinden biri oldu.

Hatay’daki bu ihmalin ardından yeni bir hastane ihmalinin de Muğla’da yaşandığı ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz “Deprem ödeneğiyle hastaneyi boyamışlar” başlıklı köşe yazısında Muğla’daki Menteşe Devlet Hastanesi’nde yaşanan skandalı kaleme aldı.

Menteşe Devlet Hastanesi depreme dayanıksız”

DEPREME DAYANIKSIZ RAPORU VARMIŞ

Saymaz olayı şöyle aktardı:

İddianın sahibi hemşire Abdullah Gül. Hatay’da yıkılan hastanede eşini kaybeden Gül çocuklarıyla Muğla’ya yerleşti. Gül, Muğla Halk Sağlığı Laboratuarı’na tayin oldu. Aynı bahçeyi paylaştıkları Menteşe Devlet Hastanesi için 2018 yılında “Depreme dayanıksız” raporu verildiğini ve yıkım kararı alındığını öğrendi.

Muğla Menteşe Devlet Hastanesi kullanıma hazır

GÜÇLENDİRMEK İÇİN ALINAN 800 BİN BOYA BADANAYA GİTTİ

Suç duyurusunun ardından hastanenin kapanıp sonra yeniden açıldığını belirten Saymaz Gül’ün dilekçesinden öğrendiği bilgiyi şöyle aktardı:

Temmuz 2018’de Menteşe Devlet Hastanesi’nin güçlendirilmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan 800 bin TL ödenek alınmış. Ancak bu para hastanenin tadilatı ve boyası için kullanılmış.

Menteşe Devlet Hastanesi'nde Geri Sayım Başladı - Muğla Ajans - Muğla Ajans

MUĞLA 6,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE SALLANMIŞTI

2017 Haziran sonunda Muğla açıklarında 6,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem aynı zamanda tüm Ege Bölgesi ve Yunanistan’da hissedildi. Bodrum'da deprem sırasında elektrikler kesilirken Devlet Hastanesi de hasar gördü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar