ABD'de hortum felaketi! Ölüler var

ABD'de hortum felaketi! Ölüler var
ABD'de Oklahoma ve Iowa eyaletlerinde yaşanan hortum felaketlerinde, bebek de dahil olmak üzere en az 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'nin Nebraska, Oklahoma ve Iowa eyaletlerinde geçtiğimiz hafta cuma ve cumartesi günü şiddetli fırtına ve hortumlar meydana geldi, büyük hasara neden oldu. Oklahoma Acil Durum Yönetimi Dairesi'nin açıklamasına göre, Holdenville'de biri 4 aylık bebek olmak üzere toplam 2 kişi hayatını kaybetti, Marietta kentindeki bir otoyolda ise bir kişi öldü.

aw192688-02.jpg

Oklahoma Valisi Kevin Stitt, dün yaptığı açıklamada, Murray County'deki Sulphur kasabasında bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu ve en az 100 kişinin yaralandığını belirtti. Eyalette, 24 binden fazla kişi elektriksiz kaldı. Iowa eyaletine bağlı Minden kentinde de cuma günü meydana gelen hortumda bir kişinin yaralandıktan sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

aw192688-01.jpg

Afet bölgelerinde arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları devam ederken, yerinden edilenler için barınma tesisleri kuruldu. Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı, Oklahoma'da en az 16 evin yıkıldığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar