İYİ Parti lideri Meral Akşener o ismi sosyal medyadan engelledi

İYİ Parti lideri Meral Akşener o ismi sosyal medyadan engelledi
İYİ Parti İBB meclis üyeliğinden istifa eden İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in kendisini sosyal medya hesabından engellediğini açıkladı.

Yerel seçimde CHP ile işbirliğinin devam ettirilmesini savunduğu için İYİ Parti lideri Meral Akşener'in talimatıyla önce İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekilliğinden ardından da partiden istifa etmek zorunda kalan İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

q6aukiy23kkdh02gdfrifq-1.webp

Akşener’in kendisini X hesabından engellediğini ‘ekran görüntüsü’ alarak paylaşan Özkan, açıklamasına, “Ben sade bir halkım.. Ne bir saygısızlık ettim ne kötü bir söz söyledim. Sn. Akşener Önce takipten çıktı sonra engelledi.. Canı sağ olsun…” notunu düştü.

ibrahim-ozkan.jpg

İSTİFA SÜRECİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi görevinden, Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla istifa etmişti. Özkan, yaptığı açıklamada, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" demişti.

İbrahim Özkan'ın istifasının ardından, İYİ Parti grubu İBB Meclisi'nde yeni grup başkanvekili seçimi için bir araya geldi. 9 meclis üyesine sahip olan İYİ Parti grubunun toplantısına, İBB Başkanı aday adayı olan İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı katılmadı.

Toplantıda, İYİ Parti grubu içerisinden 8 meclis üyesi bulunan 7 meclis üyesi, İbrahim Özkan'ı tekrar grup başkanvekilliği için aday gösterdi ve oy birliğiyle seçildi. Ayrıca, toplantıda alınan kararla grup sözcüsü Suat Sarı'nın yerine Çekmeköy’den meclis üyesi olan Bora Kılıç getirildi.

Ancak, İYİ Parti Yönetimi, İBB Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Özkan'ı tekrar aynı göreve seçen meclis üyelerini 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk etti. Disipline sevk edilen Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ile Yakup Fındık ise partiden istifa ettiği duyurdu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar