DEM Parti'nin CHP dışında görüştüğü partiler ortaya çıktı: İstanbul'daki bu 3 ilçe için gözünü kararttı

DEM Parti'nin CHP dışında görüştüğü partiler ortaya çıktı: İstanbul'daki bu 3 ilçe için gözünü kararttı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, DEM Parti'nin yerel seçime ilişkin yürüttüğü ittifak görüşmelerine dair dikkat çeken iddiaları gündeme getirdi. DEM Parti’nin CHP’yi 5 büyükşehirde destekleyebileceğini yazan Saymaz, parti tarafından başka görüşmeler yapıldığını da öne sürdü.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin ardından ortaya çıkan gelişmeleri köşesine taşıdı.

Saymaz, DEM Parti'nin İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Bursa'da başkan adayı çıkarmamayı düşündüğünü iddia etti. Bu konuda DEM Parti'nin söz konusu beş büyükşehirde adayları destekleme olasılığını da gündeme getiren Saymaz, bu kararın toplumsal dinamikler, sivil toplum, kadın ve ekoloji örgütlerinin etkisi, Kürtlerin gücü ve DEM Parti seçmeninin çok kimlikli varlığı gibi faktörlere dayandığını ileri sürdü.

dem-parti-chp.webp

Saymaz, DEM Parti'nin Bursa hariç diğer büyükşehirlerde bazı ilçelerde aday çıkarmamayı tercih ettiğini belirtti.

CHP DIŞINDA 2 PARTİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Özellikle İstanbul'da Esenyurt, Sultanbeyli ve Adalar gibi ilçelerde aday göstermemeyi planlayan DEM Parti'nin, bu konuda CHP dışında DEVA ve Saadet Partisi ile de görüşme trafiği yürüttüğünü vurguladı.

DEM Parti'nin, seçim stratejisini şekillendirirken geniş bir iş birliği ağına yönelerek farklı siyasi güçlerle diyalog kurma yolunu seçtiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar