Bahadır Erdem, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı planını deşifre etti: Akşener’i kızdıracak sözler

Bahadır Erdem, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı planını deşifre etti: Akşener’i kızdıracak  sözler
İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem katıldığı canlı yayında İYİ Parti ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz kasım ayında İYİ Parti'den istifa eden Bahadır Erdem, Halk TV'de katıldığı 'Sözüm Var' programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalara değinen Erdem, son dönemde ortaya çıkan gelişmeleri ve tartışmaları eleştirdi.

Erdem, Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti'nin, Cumhur İttifakı'na yönelik bir eğilim içinde olduğunu iddia etti. İYİ Parti'nin politikasının değiştiğini ve şu anda ana hedefin Millet İttifakı'nın kazanması olmadığını savunan Erdem, partinin yeni stratejisinin, Cumhur İttifakı'na yaklaşmak olduğunu öne sürdü. Erdem, bu durumu "İYİ Parti yönünü Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na çevirmiş durumda" şeklinde açıkladı.

Cumhur İttifakı hakkında açıklamalarda da bulunan Erdem, “İttifak dediğinizde AKP ve yanına koyduğumuz MHP, YRP, BBP... Erdoğan'ın seçilmesindeki destek, yanındaki partilerden geliyor. Sonunda Cumhur İttifakı'nın ortak çalışmalarıyla ve seçmenin verdiği oyla cumhurbaşkanı oluyor” ifadelerini kullandı.

"HER SEÇİMİN BİR MATEMATİĞİ VAR"

Anayasa'da dengenin kalmadığını belirten Erdem, yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığı ortadan kalktığını söyledi. Anayasadaki yeni dengeyi vatandaşların yerel seçimlerde büyükşehirleri muhalefete vermesiyle sağlanması gerektiğini belirtirken, “Her kim ki bunun aksine çalışırsa, herkes İYİ Parti'nin ne yaptığını görüyor. Herkes İYİ Parti'nin neyi amaçladığını görüyor, kimse kendini kandırmasın. İYİ Parti'nin adayı mı kazanacak İstanbul'da? Her seçimin bir matematiği var” diye konuştu.

"NE ORTA YOLU?"

İYİ Parti'nin İstanbul adayının aldığı oy oranının sadece AKP karşısındaki en yüksek oy alan muhalif kişinin işini zorlaştıracağını aktaran Erdem, şunları söyledi: “Bu isim de Ekrem İmamoğlu. Kime yarayacak? Ne orta yolu? Hangi üçüncü yol. AKP'ye yarayacak, Murat Kurum'a yarayacak ve nihayetinde Erdoğan'a yarayacak.”

"YA ADALET YA DA ADALETSİZLİK"

Erdem, siyasetteki gelişmeleri değerlendirirken, mevcut siyasi sistemi eleştirse de, bu sistemin realite olduğunu ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları konusunda net bir duruşa sahip olunması gerektiğini ifade eden Erdem, "Ya adalet ya da adaletsizlik. Ya hukuk ya da hukuksuzluk. Bunun orta yolu yok" dedi.

"2028 YILINA KADAR HUKUKİ BAŞKA SEÇİM YOK"

Erdem, istifasının nedeninin de bu temel prensiplere bağlı olduğunu belirterek, önlerindeki yerel seçimlerin yanı sıra 2028'e kadar hukuki olarak başka bir seçim olmamasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, AKP iktidarının her seçimden sonra Türkiye'yi daha baskın bir şekilde yönettiği görüşünü savundu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar