İstanbul’daki son anket sonuçları tüm dengeleri değiştirdi: Başak Demirtaş İBB adayı olursa yarış nasıl etkilenecek?

İstanbul’daki son anket sonuçları tüm dengeleri  değiştirdi: Başak Demirtaş İBB adayı olursa yarış nasıl etkilenecek?
HBS Araştırma Şirketi tarafından yapılan, İstanbul anketinin sonucu açıklandı. Sonuçlara göre, Başak Demirtaş'ın DEM Parti’nin İstanbul adayı olması Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy oranlarını değiştirecek.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin siyasi partilere ve adaylara yönelik kamu araştırmaları son sürat devam ediyor.

HBS Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen son ankete göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki oy yarışı kıyasıya sürüyor. Ankette dikkat çeken bir diğer unsur ise Başak Demirtaş'ın İstanbul'a aday olması durumunda ortaya çıkan oy oranı.

Flash Haber'in paylaştığı ankete göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, oy oranını yüzde 43,20 olarak elde etti. Hatırlanacağı üzere, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın o dönemki adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da yüzde 48,55 oy almıştı. Bu anket sonuçları, Kurum'un İstanbul'da güçlü bir rekabet, ortaya koyduğunu gösteriyor.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise ankete göre yüzde 42,10 oy oranına sahip. İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da yüzde 48,80 oy alarak büyük bir başarı elde etmişti. Ancak, son ankette rakibi Murat Kurum'a karşı biraz geride görünüyor.

DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI SEÇİM DİNAMİKLERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul'a aday olma sinyali vermesiyle birlikte, ankette kendisine ayrılan oy oranı yüzde 5,6 olarak belirlendi. DEM Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da aday çıkarmadığı düşünüldüğünde, Demirtaş'ın katılımının seçim dinamiklerine etki edebileceği görüşü ortaya çıkıyor.

Ankette, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu'nun ismine yer verilmese de, partiye ayrılan oy oranı yüzde 3,6 olarak açıklandı. 'Diğer' partilerin ise toplamda yüzde 5,5 oy oranına sahip olduğu belirlendi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar