Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

28-01-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

SOSYAL YARDIMLA GEÇİNEN HANE SAYISI 1 MİLYON ARTTI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırladığı Yokluk ve Yoksulluk raporu kamuoyuna sunuldu. Rapora göre, Türkiye, çocuk yoksulluğu açısından OECD üyesi 41 ülke arasında yüzde 22 oranıyla en yüksek yoksulluk oranına sahip ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olan Cevdet Akay, çeşitli konuları içeren "Türkiye'nin Yokluk ve Yoksulluk Raporu"nu kamuoyuna duyurdu. Akay, "Güç zehirlenmesine maruz kalan iktidar, halkı yavaş yavaş öldürüyor" ifadesini kullandı.

Raporun içeriğini şu şekilde özetledi: 2018'de 3 milyon 494 bin 931 olan sosyal yardım alan hane sayısı, 2023'te 4 milyon 400 bin haneye yükseldi. Bu hanede yaşayan kişi sayısı ise 17.6 milyon olarak kaydedildi.15-29 yaş arasında eğitim öğretim almayan gençlerin oranı yüzde 28.7 olarak tespit edildi. Türkiye, çocuk yoksulluğu açısından OECD üyesi 41 ülke arasında yüzde 22 oranıyla en yüksek yoksulluk oranına sahip ikinci ülke konumunda. Raporda ekonomik yoksunluk nedeniyle ailesinin bakamadığı çocuk sayısının 2002'de 12 bin 75 iken, 2023'te 165 bine yükseldiği vurgulandı.

Ayrıca, raporda "Türkiye'de 9.4 milyon çocuğun yoksullukla mücadele ettiği, yani her iki çocuktan birisinin yoksul olduğu" bilgisi de yer aldı. Akay, "Güç zehirlenmesine maruz kalan iktidar, halkı yavaş yavaş öldürüyor. Bağımsız olması gereken Merkez Bankası ve TÜİK Saray'ın emrinde. Yasama, yürütme ve yargı makamlarını da tekeline alan Saray, ülkenin nefesini kesiyor. Saray sadece kendi lüksü ile şahsi hırsını odağına almakta, seçimde harcayacağı milyonları hesaplamaktadır" dedi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar